Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

„Balkónový zloděj“ dopaden

CHOMUTOVSKO - Na soud počká recidivista ve vazbě; Na služebně skončil brzy znovu. 

Několik oznámení o vloupání na balkony v panelových domech na chomutovských sídlištích přijali letos policisté. V důsledku jednání neznámého pachatele mizely z balkonů v mezipatrech různé věci, hlavně oblečení, textil, ale i nářadí. Pokud jde o oblečení, pachatel zřejmě bral, co mu přišlo pod ruku. Majitele tak kromě tepláků, mikin, triček a ponožek, připravil i o dámské šaty, kalhotky nebo noční košili. I když policisté zpočátku nemohli vědět, kdo za „vloupačkami“ je, bylo jim jasné, že s ohledem na stejný způsob provedení by to mohla být jedna osoba. Tu se jim také posléze v rámci šetření podařilo natipovat. Jako podezřelého díky osobní znalosti ustanovili 30letého recidivistu, který je v současné době bez domova a jehož vypátrali u stanu, kde přespával. Ke krádežím se doznal, oblečení prý kradl, protože neměl co na sebe. Většinou ho nějakou dobu nosil a pak vyhodil. Co nepotřeboval, vyhodil prý rovnou. Celkově měl těmito krádežemi napáchat škody přesahující částku 40 tisíc korun, více než desetitisícová škoda pak vznikla poškozením dveří, klik apod.

Když policisté muže vypátrali, zadrželi a obvinili z krádeže a poškození cizí věci, podali s ohledem na opakování trestné činnosti i jeho pestrou trestní minulost podnět ke vzetí do vazby. Obviněný, který si nedávno odpykal nepodmíněný trest odnětí svobody kvůli loupeži, tak znovu skončil za mřížemi. Jeho pobyt tam by mohl v případě odsouzení trvat až tři roky.

Na služebně skončil brzy znovu

Dvakrát během dvou dnů skončil na policejní služebně 27letý Chomutovan. Začátkem června ho v odpoledních hodinách hlídka policistů zastavila na Písečné při řízení osobního vozidla a provedla s ním orientační test na přítomnost drog, který vyšel pozitivní. Dotyčný byl proto zadržen a převezen na odběr krve. Jen o dva dny později, tentokrát dopoledne, se muž při řízení pod vlivem drog nechal přistihnout znovu. Hlídka ho zastavila na ulici Kamenná a test na drogy měl opět pozitivní. Následovalo další zadržení i odběr krve. Laboratorní vyšetření odebraných vzorků prokázalo přítomnost drog, a to pervitinu a marihuany. Na základě toho policisté muži sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Soud ho může potrestat odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 13. července 2022

vytisknout  e-mailem