Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Během prázdnin vykradli tři domy

CHOMUTOV - Kradl plechy, Ukončené vyšetřování... 

Během prázdnin vykradli tři domy
O prázdninách opravdu nezahálela dvojice mladých mužů z Jirkova. Hned v červenci vyrazili do obce Březno, kde se vloupali do rodinného domu. Všechno prohledali a odnesli nalezené vkladní knížky, fotoaparát a peníze. Za sebou zanechali škodu ve výši 54 tisíc korun. O necelý měsíc později pak vnikli do rekreačního domku ve Vadkovicích. Opět všechno prohledali a odcizili různou elektroniku a dvě bourací kladiva. Tentokrát škoda přesáhla 116 tisíc korun. Třetí dům si pak vyhlédli v Klášterci nad Ohří. Tady ale neuspěli. Když vnikli dovnitř zjistili, že uvnitř volně pobíhají tři psi, vzali proto nohy na ramena a utekli. Oprava poškozených věcí bude majitelku stát nejméně 4 tisíce korun. Policejní komisař obvinil 26 a 20letého pachatele z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. To si již převzali, po výslechu byli propuštěni, jejich další vyšetřování bude probíhat na svobodě.
 
Kradl plechy
Chomutovští policisté pátrali po totožnosti neznámého zloděje, který kradl v objektu místní firmy. Na konci března kdosi vnikl do skladu kovového materiálu firmy a odcizil čtyři tabule plechů v hodnotě 10 tisíc korun. Pátrání po pachateli bylo tentokrát úspěšné, z uvedené krádeže byl obviněn 47letý muž z okresního města. Vyšetřování případu nadále pokračuje.
 
Ukončené vyšetřování
V polovině srpna se dostavil na policejní oddělení v Klášterci nad Ohří muž z Prahy a uvedl, že byl okraden. Při tankování na benzínové čerpací stanici mu kdosi odcizil ze zadního sedadla vozidla tašku s notebookem a mobilní telefon. Škodu stanovil na 15 tisíc korun. Pátrání po pachateli trvalo necelých čtrnáct dnů. Tehdy opět muž přišel a uvedl věci na pravou míru. Nahlášené věci jako odcizené totiž našel doma v předsíni, kde je zapomněl. Jelikož k trestnému činu nedošlo, bylo vyšetřování případu odloženo.
 
Nezdařená krádež
V objektu podniku Válcoven trub Chomutov zadržela policejní hlídka dva muže při krádeži. Dva Chomutováci, ve věku 19 a 26 roků, vnikli do opuštěné bývalé administrativní budovy a v  místnosti výpočetní techniky se snažili odcizit rozvodné kabely. Starší z dvojice pachatelů kradl již v minulosti, před dvěma roky byl za stejnou činnost odsouzen. Oba dva muži jsou podezřelí z trestného činu pokusu krádeže.
 
Napadl známého
Až tři roky ve vězení hrozí 46letému muži z Vejprt. Před časem se totiž pohádal na chodbě domu se svým známým a nakonec ho fyzicky napadl. Poškozený spadl ze schodů,  při tomto utrpěl zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocnici a následné léčení. Jednání muže policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení, podezření z trestného činu ublížení na zdraví si již převzal.
 
Chomutov 02.09.2010

vytisknout  e-mailem