Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Během víkendu čtyři podnapilí řidiči

CHOMUTOV - Kradl na zahradě, Volal z cizího..... 

Během víkendu čtyři podnapilí řidiči
Předčasně ukončit jízdu museli hned čtyři kontrolovaní řidiči. Na různých místech Chomutovska je stavěly hlídky policie a provedená dechová zkouška u nich potvrdila, že před jízdou požívali alkoholické nápoje. A nebyli to žádní troškaři! Naměřené hodnoty vypovídají sami za sebe. 39letý muž z Křímova nadýchal 3,34 a 3,35 promile, 41letý muž z Jirkova 2,16 a 2,11 promile, muž ve věku 50 let z Kadaně  1,92 a 1,72 promile a konečně muž ve věku 24 let z Klášterce nad Ohří nadýchal 1,32 a1,22 promile alkoholu. Řidič z Křímova navíc porušil zákon hned dvakrát, jelikož bylo zjištěno, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Kromě obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky na něj tak čeká i obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Kradl na zahradě
19letý mladík z Klášterce n.Ohří přelezl plot u rodinného domu v Jirkově. Tady odcizil volně odložené a nezajištěné jízdní kolo, které majitelka odstavila u zdi. Kromě toho sebral pamětní turistické mince uložené v bednách. Kolo má hodnotu 7 tisíc korun, mince jsou bez hodnoty. Na nenechavce čeká obvinění z krádeže.
 
Volal z cizího
Před časem přišel o mobilní telefon návštěvník chomutovské diskotéky. Přístroj za 6 tisíc korun zapomněl položený na sedačce a ten zmizel. Z vyšetřování vyplynulo, že uvedený telefon našel na místě 20letý muž ze Žatce, který ho neodevzdal, pouze u něj vyměnil kartu a nadále s ním telefonoval. Pachatel se ke svému jednání přiznal, za trestný čin zatajení věci může být potrestán až ročním pobytem ve vězení.
 
Okradl zaměstnavatele
Hotovost ve výši 72 tisíc korun zlákala ke krádeži 36letého Jirkováka. O peníze připravil svého zaměstnavatele tím, že si utržené peníze za zboží ponechal pro svou potřebu a při vyúčtování je neodvedl. Policie zahájila vyšetřování trestného činu zpronevěry.
 
S vykrádáním sklepů je konec
Muži zákona zadrželi, ve vchodě domu na chomutovském sídlišti, 22letého muže právě v době, kdy se dostal do sklepních prostor a poškodil dveře do kóje. Obvinění z porušování domovní svobody a pokusu krádeže si převzal a skončil v policejní cele. Komisař podal návrh na jeho vzetí do vazby. Soudce následně vydal příkaz k dodání do vazby, na základě kterého byl pachatel dopraven do věznice v Litoměřicích. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Trojice byla silnější
V policejní cele skončil trojlístek pachatelů, kteří připravili peněženku a mobilní telefon muže z Vejprt. Na místní komunikaci ho chytili, přidrželi, prohledali mu kapsy a odcizili peněženku a mobilní telefon. Pak všichni utekli. Kromě škody ve výši 3 tisíce korun neutrpěl poškozený žádnou jinou škodu. Na základě zjištěných poznatků byli všichni pachatelé zakrátko zadrženi, u jednoho z nich byla zajištěna i část odcizených věcí. Policejní komisař obvinil pachatele z loupeže a v policejní cele si počkali na rozhodnutí soudu o uvalení vazby.Dva 18letí násilníci byli nakonec ze zadržení propuštěni na svobodu, jejich, o rok starší kumpán, byl dopraven policejní eskortou do věznice v Litoměřicích.    
Chomutov 9.8.2010

vytisknout  e-mailem