Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bezpečně u vody

ÚSTECKÝ KRAJ – Bezpečnostně preventivní akce začala i na severu Čech. 

Letní prázdniny jsou tradičně spojeny s vodními radovánkami. I odpočinek a volný čas strávený u vody a na vodě má svá pravidla, která je potřeba dodržovat, aby z radovánek nebyly nepříjemnosti, újmy na zdraví či škody na majetku.


Policisté poříčního oddělení proto budou během letních měsíců věnovat  pozornost také vodním cestám a vodním plochám. Zaměří se nejen na řízení a provoz plavidel, ale i ochranu veřejného pořádku v blízkosti vodních ploch, bezpečnost osob, ochranu majetku a na prevenci před protiprávním jednáním. Upozorňovat budou zejména na zajištění osobního bezpečí při rekreaci u vody, kontrolovat zákaz požívání alkoholu nebo upozorňovat na zajištění majetku při pobytu u vody (více informací k bezpečnostně preventivní akci).


V minulém týdnu policisté ústeckého poříčního oddělení věnovali pozornost vodním plochám na Chomutovsku a Mostecku, zejména v. n. Nechranice a Matylda. Žádná závažná porušení zákona nezaznamenali, drobné prohřešky na místě předávali zástupci Státní plavební správy.

Zde se můžete podívat na video z kontroly.



por. Šárka Poláčková
KŘP Ústeckého kraje
8. 7. 2020

vytisknout  e-mailem