Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Blesková akce

DĚČÍN - Blesková akce; U pokladny se platí; Sahal do cizí pokladny; Jedenáct 

Volně odložený mobilní telefon na baru v jedné krásnolipské restauraci padl v sobotu večer do oka pětadvacetiletému mladíkovi. Tak se ho zmocnil a podnik opustil. Krátce na to se od zaměstnance o krádeži telefonicky dověděli místní policisté. Hlídka výtečníčka celkem rychle dohledala v ulicích a pozvala ho na kus řeči na služebnu. Návštěva skončila sdělením podezření ve zkráceném přípravném řízení. Nenechavci tak vznikla hrozba až tříletého vězení. Nedávno byl totiž za takový čin propuštěn z výkonu trestu. Odcizený přístroj se nakonec vrátil ke svému majiteli.
 
 
U pokladny se platí
 
Dalším, kdo díky recidivě zariskoval až tříletý pobyt v nápravném zařízení je třiadvacetiletý výtečník z České Lípy. Včera kolem poledního se vydal do děčínského supermarketu, kde si pod oděv uschoval tři nože v hodnotě kolem osmi set korun. Pak prošel pokladnami, jako by se nechumelilo. Jeho cesta ale skončila tam, kde to pravděpodobně v plánu neměl – na obvodním oddělení policie. Odtud si odnesl podezření z krádeže, které mu strážci zákona sdělili ve zkrácenku.
 
 
Sahal do cizí pokladny
 
Hlavní roli ve třetím příběhu dnešních zpráv hraje opět recidiva. V minulosti již trestaný dvaadvacetiletý mladý muž odcizil nedávno v jednom varnsdorfském obchodě z plechové příruční pokladny něco kolem dvanácti tisíc korun. Pokud si myslel, že má vyhráno, zřejmě neznal místní policisty. Ti ho díky usilovné práci vypátrali a v pátek ho odměnili podezřením z krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Za to mu hrozí, jak jinak, než tříleté odnětí svobody.
 
 
Jedenáct
 
Další úspěch, kterým se mohou pochlubit policisté z Krásné Lípy je odhalení série internetových podvodů. O více než dvanáct tisíc korun se měl díky nim obohatit jednadvacetiletý mladík z blízkého okolí, který na svůj účet přijal od jedenácti lidí platbu za zboží, které pak nedodal. Podezření pro podvod si na služebně vyslechl včerejšího dne. Nyní se potýká s hrozbou až dvouletého pobytu za mřížemi.
 
 
 
 
 
7. listopadu 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem