Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bleskově objasněná krádež

LITOMĚŘICE – Bicykly se podařilo zajistit... 

Lovosičtí policisté přijali o víkendu oznámení o krádeži tří jízdních kol ze dvou míst na Lovosicku (více zde). Na základě perfektní místní a osobní znalosti se jim podařilo případ v krátké době objasnit. Jízdní kola za více než 20 tisíc korun skončila v rukou mladíků ve věku 18 a 22 let z Lovosicka. Ve středu bylo dotyčným sděleno podezření pro trestný čin krádeže, za který mohou být odsouzeni až k dvouletému vězení.
Zajištěné bicykly budou předány zpět jejich majitelům.

Pro tašku do auta

Do osobního vozidla zaparkovaného v Roudnici nad Labem před domem se vloupal pravděpodobně v nočních hodinách neznámý pachatel. Ve vozidle se nacházela sportovní taška s obsahem ošacení a doplňků pro sportování, která pravděpodobně neznámého lapku navnadila. Po rozbití skleněné výplně okénka se zavazadla zmocnil. Škoda způsobená krádeží je vyčíslena na 3700 korun a další nemalé náklady bude muset majitel vozu vynaložit na opravu rozbitého okna.
Ve stejnou dobu a na stejném místě vnikl pravděpodobně tentýž zloděj do dalšího vozidla. Po rozbití skleněné výplně okénka vnitřek vozu prohledal, ale nic neodcizil.
Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a poškození cizí věci. Po neznámém pachateli pátrají roudničtí policisté.

Řídil i přes zákaz
Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 26letý muž z Roudnicka, který v nočních hodinách v Roudnici nad Labem řídil osobní automobil, ačkoliv má soudem vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Muž byl zadržen a následně si na služebně převzal sdělení podezření ze spáchání trestného činu, za který mu může soud uložit až tříleté vězení.

Litoměřice, 11. 2. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem