Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bombař znovu udeřil

MOST - Na linku 158 oznámil bombu v Kauflandu; V cele skončil řidič, který porušuje rozhodnutí soudu .... 

 Řídil pod vlivem alkoholu

Policejní komisař mostecké policie zahájil trestní stíhání 24letého muže z Mostu a obvinil ho z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Mostečan měl dle výsledků šetření řídit v Mostě osobní automobil pod vlivem alkoholu. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku a ta byla pozitivní. Řidič se následně podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Výsledky rozboru krve ukázaly na přítomnost alkoholu u řidiče. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě. Řidiči hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok.


 

Recidivista opět vyhrožoval bombou

Je to jen pár měsíců, co se vrátil z výkonu trestu a opět vystrčil růžky. Řeč je o 31letém muži z Mostu. Toho poslal soud do vězení za trestný čin šíření poplašné zprávy již v roce 2008, když vyhrožoval bombou na jedné mostecké poště. Už v roce 2009 svůj čin znovu zopakoval. V létě zalarmoval policii, když na linku 158 ohlásil, že v Penny marketu je bomba. Sám se pak z povzdálí díval, jak policie na místě pracuje. Tehdy ho policie kontrolovala spolu s dalšími osobami, které byly poblíž supermarketu. O dva dny později zavolal znovu a ohlásil policii, že ohroženou budovou je tentokrát Kaufland. To už měla policie podezření a muže zadržela. K svým skutkům se předloni přiznal a následně ho čekal dvouletý pobyt ve vězení, ze kterého se vrátil letos v červenci. Nyní dal o sobě opět vědět. Včera kolem 14. hodiny volal z veřejného telefonního automatu na linku 158 a v obdobném znění policii sdělil, že v Kauflandu je uložena bomba. Dokonce uvedl své jméno a pak se po čtyřiceti minutách osobně dostavil na policii, kde se k uvedenému jednání doznal. Policie muže obvinila z přečinu šíření poplašné zprávy a muže zadržela v policejní cele. Policejní komisař podal podnět k vzetí do vazby. Za toto jednání může recidivista očekávat až pětiletý trest odnětí svobody.


 

Řídí auto, ač mu to soud zakázal

Čtyřiadvacetiletého motoristu kontrolovala tento týden mostecká policie při řízení osobního vozidla. Policejní hlídka na místě šetřením zjistila, že řidič má od okresního soudu vydán zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do léta roku 2012. Řidič si evidentně z rozhodnutí soudu nic nedělá. Policie ho za volantem svého vozu přistihla v květnu a srpnu. V září byl na silnici při řízení auta kontrolován dokonce třikrát. S ohledem na opakující se jednání podal policejní komisař, který Mostečana obvinil z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, podnět na uvalení vazby. Řidič byl zadržen v policejní cele.


 

Lapka kradl v nemocničním pokoji

Zloděj zavítal na jedno lůžkové oddělení v mostecké nemocnici. Včera krátce před 18. hodinou neznámý lapka využil krátké nepřítomnosti hospitalizované osoby a vstoupil do pokoje. Ze stolku pak odcizil batoh s přenosným počítačem, doklady, platební kartu a peníze. Poškozený byl pryč jen pár minut a po návratu krádež odhalil. Případem se nyní zabývají mostečtí policisté. Poškozený vyčíslil škodu na pět tisíc korun.


 

Lyžař přišel o lyže

Zimní vybavení na hory si zřejmě již chystá neznámý podnikavec. V přesně nezjištěnou dobu vnikl do sklepa v panelovém domě. Překonal uzamčenou kóji a z ní odcizil dva páry lyží značky Atomic a Rossignoll. Poškozený majitel odhadl, že mu krádeží vloupáním vznikla hmotná škoda ve výši 17 tisíc korun. Případ krádeže vyšetřuje obvodní oddělení Policie ČR v Mostě.


 

Lapka vybral auto

Krádež ve svém autě zaznamenal jeden motorista z Mostu. Auto měl tento týden zaparkované na parkovišti v sídlišti Výsluní. Když k němu včera ráno přišel, uviděl, že je poškozené. Prohlídkou vozidla zjistil, že mu někdo odcizil tři dětské autosedačky, kufřík s nářadím a hasicí přístroj. Poškozený si své věci cení na částku osm tisíc korun. Případem krádeže vloupáním se zabývají mostečtí policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 11. října 2011


 


 

vytisknout  e-mailem