Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Boural pod vlivem alkoholu

LOUNY - Nadýchal přes dvě promile, byl obviněn. 

Koncem července boural na Lounsku mladý řidič (93. ročník), který za volant osobního vozidla usedl opilý. V těchto dnech padl za jeho jednání trest ve formě zahájení trestního stíhání. Vyšetřovatel jej obvinil z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Tehdy jel mladý řidič po silnici III. třídy č. 2391 ve směru od obce Pátek a před Radonicemi nad Ohří nezvládl po projetí levotočivé zatáčky řízení. S vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu, kde poškodil drátěné oplocení a narazil do zděné zídky elektrické rozvodny. Provedená dechová zkouška ukázala v dechu řidiče nejprve 2, 37 promile alkoholu a následná rovněž 2, 37 promile. Obviněnému nyní hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Neoprávněně provozoval automaty 

V rukou policistů skončil 35letý Mostečan, který na Podbořansku neoprávněně provozoval hrací automaty. Uvedeného trestného činu se dopustil v době nejméně od poloviny dubna do června tohoto roku, kdy v jednom podbořanském baru neoprávněně, v rozporu se zákonem a bez vědomí státního dozoru, provozoval loterii nebo podobnou sázkovou hru tím způsobem, že v provozovně měl umístěné výherní hrací přístroje v celkovém počtu 6 kusů, na kterých umožnil hrát osobám od 18 let. V těchto dnech mu komisař služby kriminální policie a vyšetřování sdělil obvinění z trestného činu neoprávněného provozování loterie a podobné sázkové hry, za což mu v případě uznání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Vyšetřování je vedeno na svobodě.
 
Zase kradl
 
Nenapravitelný zloděj, který má na svém kontě již hezkou řádku trestné činnosti (naposledy jsme informovali o jeho vloupání do prodejny v Cítolibech - více zde), opět kradl. Koncem minulého týdne odcizil z odemčené šatny u jedné z ordinací praktického lékaře v lounské poliklinice peněženku s finanční hotovostí, doklady a různými písemnostmi, čímž poškozené způsobil škodu za 950 Kč. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že již byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej za tento skutek již obvinil a vyšetřuje jej na svobodě.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 23. září 2015   
 

vytisknout  e-mailem