Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Brali vše železné

LITOMĚŘICE – Nebylo to poprvé; Chtěl se obohatit; Pravda vyšla najevo 

Litoměřičtí policisté v uplynulém týdnu objasnili vloupání do dvou rodinných domů na Litoměřicku. Oba případy mají na svědomí 28letá žena z Litoměřicka a 41letý muž z Lovosicka. Tato dvojice vnikla společnými silami v průběhu letních prázdnin násilným způsobem do dvou domů a kradla vše, co mohla zpeněžit ve sběrně druhotných surovin. Kromě měděných kabelů, radiátorů a vodovodních baterií, brala i okenní žaluzie a kovová vrata. Škoda je předběžně vyčíslena na více než 25 tisíc korun. Policisté zjistili, že to nebyl jejich první prohřešek. Oba dotyční jsou podezřelí z trestných činů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, hrozí jim až tříleté vězení.
 

Chtěl se obohatit
O své peníze přišel mladý muž z Litoměřicka, který si objednal prostřednictvím inzertního internetového portálu výpočetní techniku. Peníze zaslal počátkem ledna tohoto roku na účet neznámého prodejce a očekával objednané zboží. I přes opakované urgence se objednaného notebooku nedočkal a proto navštívil policisty, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu podvodu. V případě dopadení hrozí neznámému prodejci až dvouleté vězení.
 

Pravda vyšla najevo
Až tři roky vězení hrozí 45letému muži z Litoměřic, který si přivlastnil cizí peněženku. V březnu tohoto roku odcizil v nestřeženém okamžiku peněženku v jedné litoměřické restauraci z neuzamčené zásuvky pod barovým pultem. Majitel peněženky tak přišel o 4 tisíce korun. Policisté zjistili, že zákon neporušil poprvé a jeho jednání tak kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.

Litoměřice, 29. 10. 2013, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem