Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Celá „sbírka“ paragrafů

TEPLICKO - Pronásledoval bývalou přítelkyni, poškodil cizí auto a prodával drogy a další zprávy. 

Celá „sbírka“ paragrafů
     Hned z šesti trestných činů se bude zodpovídat 24letý muž z Ústí nad Labem, který na Teplicku páchal rozličnou trestnou činnost. Je podezřelý, že koncem května po předchozí slovní potyčce s dvěma muži opakovaně kopal do jejich auta a poškozením dveří způsobil majitelce vozu škodu téměř 30 tisíc korun.
     Dále měl ještě s dalším spolupachatelem koncem června napadnout stejně starého muže, kterého strhli na zem, bili ho do hlavy a kopali a přestali, až když je začali okřikovat zákazníci nedaleké restaurace.
     Agresivní muž napadl i svou bývalou přítelkyni, které dal „hlavičku“, vulgárně jí nadával a několikrát jí udeřil do těla i obličeje a navíc vnikl do jejího bytu, který odmítal opustit. Ženu také opakovaně kontaktoval a obtěžoval telefonními hovory a SMS zprávami, vyhledával její přítomnost a navíc začal zprávami a množstvím telefonátů z různých čísel obtěžovat i její příbuzné.
     Dále je podezřelý, že několik měsíců v místě přechodného bydliště i na dalších místech v Teplicích prodával drogově závislým osobám několikrát do týdne pervitin a to i přesto, že již byl za distribuci drog v minulosti pravomocně odsouzen.
     Muž byl obviněn z poškození cizí věci, ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, výtržnictví, porušování domovní svobody, nebezpečného pronásledování a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
     Vyšetřovatel zaslal státnímu zástupci návrh na podání podnětu na vzetí obviněného do vazby, v případě uznání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
Z aut zmizely airbagy
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Trnovanech vloupal do dvou vozidel. Zloděj u aut rozbil boční okénka a následně z nich demontoval a odcizil airbagy spolujezdce. Celková škoda byla vyčíslena na více jak 36 tisíc korun, v případě dopadení se bude pachatel zodpovídat z přečinů krádeže a poškození cizí věci, za které mu hrozí maximálně dva roky vězení.
 
Zloději šli po kolech
     Dvě jízdní kola v celkové hodnotě dvacet tisíc korun odcizil dosud neznámý pachatel v Řetenicích. Zloděj násilím překonal zámek dveří vedoucích do suterénu domu a ze sklepní kóje pak odcizil kola značek Kellys a Merida.
     Kolo zmizelo také ze sklepa v Bílině, i zde se pachatel vloupal do kóje a odcizil kolo značky Alpina, jehož hodnotu poškozený vyčíslil na sedm tisíc korun. V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení a po pachatelích i odcizených kolech pátrají.
 
Ukradl vodku a čokoládu
      Až tříleté vězení hrozí 21letému recidivistovi, který kradl v teplickém supermarketu. Na prodejní ploše si vzal z regálu dvě lahve vodky a 12 čokolád, které si schoval do batohu a bez zaplacení prošel pokladní zónou. Neunikl ale pozornosti pracovníka ostrahy, který mu kradené věci v hodnotě 1300 korun zabavil a přivolal na místo policisty. Ti muži sdělili podezření z přečinu krádeže, vyšetřován bude na svobodě.
 
 
Teplice, 20. 7. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem