Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chatky terčem zlodějů

LOUNY - Kradou od nářadí po sádrové trpaslíky... 

Již v květnu vnikl do cizí chaty Na Losech v Lounech 24letý mladík. Nejenže v obydlí přespal, ale také odtud odcizil různé pracovní nářadí v hodnotě bezmála 10 000 Kč. V těchto dnech sdělili policisté dotyčnému zloději, který v páchání trestné činnosti není žádným nováčkem, ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Další vloupání do rekreační chaty bylo v minulých dnech oznámeno ze Žatce. Dosud nezjištěný poberta vnikl v zahrádkářské kolonii Pod Astrou na pozemek jednoho rekreačního obydlí a snažil se dostat dovnitř. Poškodil okenice, ale do chaty se nedostal. Ze zahrady si alespoň přisvojil 20 metrů prodlužovacího kabelu a sádrového trpaslíka. Poškozený škodu vyčíslil na 800 Kč. Nicméně pokud by policisté zloděje dopadli, odstíhali by jej hned ze dvou trestných činů: krádeže a porušování domovní svobody. 

Dosud neznámý pachatel řádil i v zahradní kolonii v Postoloprtech. V ulici Zahradní vnikl na pozemek jedné chaty a z obydlí odcizil hlavně oděvní svršky, dále mobilní telefon, klíče a jiné věci. Způsobená škoda byla odhadnuta na 6 400 Kč. I v této věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody, po zloději pátrají.

Odcizená nafta 

Dalším lákadlem zlodějů je motorová nafta. Toto palivo kradou hlavně z odstavených nákladních vozidel, ať už na odlehlých parkovištích či třeba v objektech různých firem. Jeden z posledních případů krádeže motorové nafty byl oznámen právě z areálu jedné stavební firmy v Mostecké ulici v Žatci. Na oplocený pozemek se dostal zatím neznámý pachatel a ze zde zaparkovaného nákladního auta odcizil cca 150 litrů paliva v hodnotě 4 800 Kč. Daleko větší škodu však způsobil navrtáním palivové nádrže. Byla odhadnuta na 11 800 Kč. Policisté tento případ šetří jako krádež a poškození cizí věci, po pachateli pátrá.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 14. srpna 2012

    

 

vytisknout  e-mailem