Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chaty jsou terčem zlodějů

LITOMĚŘICE – Zloději útočí na rekreační objekty; Opilý řidič havaroval...  

Chaty jsou stálým terčem zlodějů

Krádeže vloupáním do chat a chalup neustávají. Tato trestná činnost je páchána po celý rok bez rozdílu na roční období. V současné době pachatelé využívají ke krádežím doby pracovního týdne, kdy bývají rekreační objekty opuštěné. V některých případech pak o víkendech využijí nepozornosti rekreantů v autokempech. Právě takový případ krádeže zaznamenali terezínští policisté v autokempu v Brozanech nad Ohří. O víkendu v nočních hodinách odcizil  zloděj z neuzamčené chatky videokameru, digitální fotoaparát, notebook a finanční hotovost. Během několika minut se zmocnil věcí v hodnotě přesahující 50 000 Kč. Na svoji nepozornost doplatil občan cizí státní příslušnosti.
 

I další krádež vloupáním byla ohlášena z autokempu. Tentokrát se jednalo o kemp TJ Slavoj v Litoměřicích. Lapka ukradl ze židle pod otevřeným oknem jedné chatky příruční taštičku s cigaretami a penězi. I tentokrát se stal poškozeným občanem cizí státní příslušnosti. Krádeží mu vznikla škoda téměř 8 000 Kč.
 

K dalším dvěma krádežím vloupáním do chat došlo v průběhu uplynulého pracovního týdne. V Dřemčicích zloděj odcizil z rekreačního objektu železný odpad, cirkulárku, řeznické přepravky, hasičskou hadici, kanystr s benzínem, televizi set top box, kamna, štípačku na dříví, křovinořez, sekačku, dvě jízdní kola a další věci. Majiteli vznikla škoda 150 000 Kč. Pachatel čelí podezření z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
 

K další krádeži vloupáním se dosud nezjištěný pachatel uchýlil v době minulého pracovního týdne. Do chalupy v Lukově se dostal takovým způsobem, že poničil okenice i dveře. Jejich oprava bude stát 6 000 Kč. Poté vnitřek chalupy prohledal a odnesl si z ní věci v hodnotě 7 400 Kč. Policie případ šetří jako podezření z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
 

Před jízdou se opil

Opilý 44letý řidič usedl  v neděli za volant osobního automobilu zn. Renault Kangoo. Mezi Vrbičany a Chotěšovem však jeho jízda skončila. Ve chvíli, kdy se plně nevěnoval řízení, vyjel mimo vozovku a automobil narazil do stromu. Po příjezdu na místo dopravní nehody policisté vyzvali řidiče k dechové zkoušce, která dopadla s pozitivním výsledkem. Řidič nadýchal přes 1,7 promile! Naštěstí se tato autohavárie obešla bez zranění. Způsobená škoda byla vyčíslena na 40 000 Kč. Ve věci se jedná o podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dopravní nehoda je v šetření policie.


por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 13. 6. 2011
 

vytisknout  e-mailem