Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chytili zloděje

DĚČÍN - Nespokojený soused; Nalezené šperky; Zmizela čísla; Tři v jednom 

Nespokojený soused
 
DĚČÍN – Včera v podvečer jedenáctého ledna 2011 krátce po sedmé hodině večerní se rodinným domem v Želenicích rozezněl vodopád  nepěkných slov. Situace vyústila v příjezd policejní hlídky, která po marné snaze o smír rozlíceného muže odvezla na místní policejní stanici, kde se posléze uklidnil. Za jeho nespokojeností se skrývá sousedský nesoulad. Muž se díky svým rozbouřeným emocím bude s největší pravděpodobností zpovídat místní přestupkové komisi pro přestupky proti veřejnému pořádku.
 
Nalezené šperky
 
DĚČÍN - Službu konající hlídka děčínské policie obdržela v úterý jedenáctého ledna letošního roku  od jednoho ze zaměstnanců obchodního domu v Obloukové ulici několik kusů nalezených šperků. Pár náušnic s prstenem ze žlutého kovu, společně s třemi kusy prstenů z bílého kovu byly nalezeny koncem listopadu loňského roku v objektu místní prodejny. V případě, že jste majitelkou či majitelem nalezených šperků, můžete se obrátit na Obvodní oddělení PČR Děčín v Tržní ulici či na příslušné oddělení Magistrátu města Děčína, kam všechny nalezené věci bez vypátrání majitele putují k dalšímu opatření. Nezbytnou nutností je popis ztracených věcí a doklady, jenž prokazují, že jste jejich vlastníkem.
 
Zmizela čísla
 
DĚČÍN – V Děčíně na Letné zřejmě řádil z pondělí na úterý desátého ledna letošního roku neznámý vandal. Či vandalové ?  Ten si s sebou odnesl čísla popisná umístěná na domech a mosaznou součást zvonku v ulici Na Strání a Štursova. Škoda, již po sobě zanechal, se pohybuje v řádech stokorun, ale starosti s nastolením pořádku bude jejich majitele stát dvakrát tolik. Za přestupek proti majetku  lze uložit pokutu do 15 000 Kč.
 
Tři v jednom
 
DĚČÍN – Díky usilovné práci děčínských policistů byl v uplynulých dnech odhalen další z řady pachatelů několika místních krádeží. Ty má na svědomí pětatřicetiletý rodák z Děčína, při kterých ve dvou případech nedovoleně vstoupil do obydlí svých obětí, odkud jim odnesl elektroniku a vybavení v hodnotě necelých třiceti tisíc korun. Potřetí si při návštěvě jednoho z místních obchodů s koberci směle přivlastnil odložené osobní věci, včetně platebních karet jedné osoby z řady okradených. V jeho trestním rejstříku tak přibude  hned několik přečinů. Především krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V jeho případě může vystoupat možný trest až k pěti letům vězení.
 
 
12.1.2012, Děčín
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem