Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Co se dělo na Teplicku

TEPLICKO - Krádež jí neprošla, Alkohol za volant nepatří a další zprávy. 

Krádež jí neprošla

     Dvanáct másel a prací prostředky v celkové hodnotě přes 1700 korun odcizila včera odpoledne žena v teplickém supermarketu. Její jednání ale neuniklo pracovníkům ostrahy, kteří zlodějku za prostorem pokladen chytili a předali přivolaným policistům. Ti následně ženě, která je v podmínce za předchozí majetkovou trestnou činnost, sdělili podezření z přečinu krádeže, za který by v krajním případě mohla strávit až tři roky ve vězení. Podle výpovědi podezřelé nechtěla vařit, ani prát, lup chtěla zpeněžit a utrženou hotovost použít pro svou potřebu.

Alkohol za volant nepatří

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 53letý muž, který si sedl za volant, ačkoliv před jízdou požil alkohol. Při kontrole hlídkou policistů z Krupky vykazoval známky podnapilosti, což potvrdila i dechová zkouška, při které mu bylo naměřeno přes jedno promile alkoholu v dechu. V krajním případě mu za porušení platné legislativy hrozí až roční vězení.

     Ze stejného přečinu se bude zodpovídat také 40letý muž, kterého kontrolovali policisté v centru Teplic. V sobotu v časných ranních hodinách projížděl městem a při dechové zkoušce mu hlídka naměřila přes jedno promile alkoholu v dechu, po vystřízlivění byl muž vyslechnut a propuštěn na svobodu.

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 29. září 2017 kolem 16:00 hodin V Teplicích, ul. Masarykova třída, na parkovací ploše u McDonald‘s. Dosud nezjištěný řidič neustanoveného vozidla měl poškodit automobil Audi A4 a z místa ujet, aniž by učinil opatření daná zákonem. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

 Pozor na své věci

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který připravil návštěvnici teplického nákupního centra o kabelku. Během návštěvy ve fast foodu jí v nestřeženém okamžiku ukradl ze židle tašku, poškozená přišla o peněženku s finanční hotovostí, platebními kartami a dvěma mobilními telefony, celkem vyčíslila škodu na bezmála deset tisíc korun.  Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

     Na své věci si nedávala dostatečný pozor ani žena, která v sobotu večer navštívila restauraci v Bílině. Z kabelky, kterou nechala bez dozoru na zahrádce před podnikem, jí neznámý lapka odcizil peněženku s doklady, penězi a platebními kartami, poškozenou připravil o majetek v hodnotě dva a půl tisíc korun.

Vandal poškodil auto

     Z přečinu poškození cizí věci je podezřelý neznámý vandal, který v Řetenicích poškodil cizí auto. Z nezjištěné příčiny odlomil zadní stěrač a poškrábal lak na zaparkovaném autě, oznamovatelka vyčíslila škodu na více jak dvacet tisíc korun, pokud se podaří pachatele dopadnout a usvědčit, mohl by strávit až rok za mřížemi.

2. 10. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem