Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Co se dělo o víkendu

TEPLICE - Kradlo se v celém okrese; Ze suterénu zmizela tři kola...  

Kradlo se v celém okrese
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do zaparkovaného vozidla. Z auta odcizil dětskou bundu a GPS navigaci, celkovou škodu oznamovatel vyčíslil na necelých šest tisíc korun.   
     Nekradlo se ale jen v Teplicích. Další vykradené auto našel ráno muž, který přenocoval v penzionu v Krupce. Neznámý zloděj se mu vloupal do vozidla, ze kterého odcizil zabudované multifunkční zařízení s rádiem, DVD a satelitní navigací. Celkovou škodu na odcizených věcech a poškození automobilu cizinec odhal na téměř sto tisíc korun.
     Vykradené auto našli i turisté, kteří o víkendu zavítali na Moldavu. Zatímco se kochali krásami Krušných hor, neznámý zloděj se jim do vozidla vloupal a odcizil batoh s peněženkou, doklady a tašku s osobními věcmi. Škoda v tomto případě přesáhla částku deseti tisíc korun. Všem případům se nyní intenzivně věnují policisté z místně příslušných oddělení, kteří pátrají jak po pachatelích, tak po odcizených věcech.
 
Ze suterénu zmizela tři kola
     Tři jízdní kola zmizela o víkendu ze suterénu činžovního domu v Teplicích. Neznámý zloděj zřejmě během noci ze soboty na neděli vnikl do domu, kde odcizil nejen kola, ale také několik krabic s uhlíky do vodních dýmek. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 26 tisíc korun, v případě dopadení hrozí pachateli maximálně dva roky za mřížemi.
 
Lupu si neužili
     Dvojice mužů ve věku 55 a 26 let si vyslechla podezření ze spáchání přečinu krádeže. V sobotu před půlnocí podlezli oplocení areálu v Košťanech a z venkovních skladovacích prostor odcizili kovový materiál. Mladšího zloděje zadrželi na místě činu strážníci obecní policie, staršího lapku dopadli policisté během několika hodin. Spolupachatelům hrozí trest odnětí svobody maximálně na dvě léta.
 
Alkohol za volantem
     Dvě dopravní nehody spáchané pod vlivem alkoholu vyšetřují tepličtí dopravní policisté. V pátek v noci podnapilá řidička zezadu narazila do vozidla, které se v Řetenicích zrovna rozjíždělo na zelený signál do křižovatky. Policisté jí při dechové zkoušce naměřili 1,87 promile alkoholu v dechu, auto, ve kterém seděla, navíc nemá platnou technickou kontrolu.
     K další nehodě došlo jen o několik hodin později na ulici Dubská. Řidič osobního vozidla zřejmě nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a vyjel mimo komunikaci, kde narazil do zdi domu. Poté z místa dopravní nehody odjel, policisté ho ale zastavili a při dechové zkoušce mu naměřili 1,38 promile alkoholu v dechu. V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, trestní odpovědnost řidičů je předmětem dalšího vyšetřování.
 
Za cukrátka až tři roky
     Až na tři roky do vězení se může vrátit 33letý recidivista, který v sobotu odpoledne kradl v prodejně s cukrovinkami v Proboštově. Z prodejního pultu odcizil krabici s dvaceti kusy žvýkaček a jedny dětské cukrové hodinky. S lupem v hodnotě 323 korun se dal na útěk, zadrželi ho ale policisté, kteří mu následně sdělili podezření z přečinu krádeže.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany,   kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K dopravní nehodě došlo v době od 02:00 do 03:00 hodin dne 9. března 2013 v Duchcově, na křižovatce ulic Osecká a Březová. Nezjištěný řidič neustanoveného vozidla vyjel mimo komunikaci a narazil do kamenného oplocení domu. Následně z místa nehody odjel, aniž by splnil povinnosti uložené zákonem.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 11. 3. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem