Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Čtveřice letních případů

DĚČÍN - Vloupání do květinářství; Lidem chybí obezřetnost; Fingovaná dopravní nehoda; Odváží si špatnou vzpomínku na Čechy 

Vloupání do květinářství
 
DĚČÍN – Jedno z děčínských květinářství o tomto víkendu podlehlo náporu nenechavého pacholka. Svým kouskem  napáchal mnoho škody. Nejenže poškodil vstupní dveře, jejichž oprava majitele obchodu vyjde na pět a půl tisíce korun, navíc  si z pokladny ještě odnesl finanční hotovost. Ovšem pouhých sto padesát korun.  Pokud se děčínským policistům podaří pachatele dopadnout, vyfasuje nejen obvinění z trestného činu krádeže ale i pozvánku do  soudní síně.
 
Lidem chybí obezřetnost
 
KRÁSNÁ LÍPA -  Udělali si výlet  na Chřibský hrádek. V sobotu v podvečer zaparkovali vozidlo nedaleko  a zapomněli zavřít okénko vozidla. Ach ta obezřetnost ! Odešli. A to byla příležitost, které se nedalo odolat. Mazaný rošťák vnikl bez násilí otevřeným okénkem do auta, odkud sebral navigaci a MP3 přehávačem.Majitel vozu přišel o elektroniku v hodnotě dvanácti tisíc korun a získal drahocennou zkušenost. Lapka si připsal na své konto krádež…
 
Fingovaná dopravní nehoda
 
DĚČÍN – Dva výtečníci ze severních Čech uzavřeli tajný pakt. Zfingovali dopravní nehodu. Mělo dojít ke střetu jejich vozidel. Leč znalec, který byl v rámci pojistného šetření osloven, stanovil jinou diagnózu : „Je to podvod !“. Cílem vykutálených podvodníků byla pravděpodobně vidina lehce získaných peněz. V tuto chvíli celou událost šetří děčínská policie pro podezření z trestného činu podvodu, za což v případě obvinění oběma zúčastněným hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Doufejme, že pravda vyjde najevo.
 
Odváží si špatnou vzpomínku na Čechy
 
HŘENSKO – Přijel do Čech na pár dní a ubytoval se v hotelu ve Hřensku. Před hotelem zaparkoval svého VW Golfa, a když se k němu v pátek večer cestovatel opět chtěl vrátit, už tam nebyl. Místo cestování strávil několik hodin na policejní služebně sepisováním protokolů. A z Čech si odváží nemilý zážitek. Cizinec přišel o vůz v hodnotě 258.050,- korun českých.  Strážci zákona už vyhlásili pátrání nejen po odcizeném vozidle, ale i po pachateli této nepříjemné zkušenosti.  Pokud se policii podaří nevycválaného zloděje lapit, hrozí mu za jeho krádež až pětiletý pobyt za mřížemi.
 
Děčín 12.7.2010
nprap. Petra Trypesová
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem