Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Čtyři na jednoho

DĚČÍN - Výtržnictví a krádež bot, kabelky a sloupků aneb čtyři zkrácená přípravná řízení.... 

Hosty jedné restaurace v okolí Rumburku provokovali slovními výpady v úterý ve večerních hodinách čtyři mladíci ve věkovém rozpětí devatenáct až pětadvacet let. Poté, co byli jedním z návštěvníků podniku slušně požádáni, aby odešli, spustila se rvačka, kdy čtveřice muže fyzicky napadla. Během konfliktu způsobili zranění nejen tomuto atakovanému, ale i jedné z nezúčastněných osob. Oba museli být později ošetřeni v nemocnici. Došlo i na poškození zařízení restaurace s odhadem škody kolem osmi tisíc korun. Na místo dorazili krásnolipští policisté s posilami z Varnsdorfu, kteří na místě sjednali pořádek. Druhý den si všichni čtyři vyslechli ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu výtržnictví, za který jim hrozí až dvouletý pobyt ve vězení. Jednomu z party však o rok více, protože má krom zmíněného na krku také pokus o ublížení na zdraví.
 
 
Kradou se i boty
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší muži zákona z děčínského obvodního oddělení devětatřicetiletého muže. Ten v době od úterního večera do středečního rána odcizil z chodby panelového domu dva páry bot. K jeho smůle ho však brzy zadrželi policisté z oddělení hlídkové služby. Za krádež mu hrozí až tříletý pobyt v nápravném zařízení, neboť byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen.
 
 
Sloupky se našly
 
Šest mobilních kovových sloupků v přibližné hodnotě patnáct tisíc korun odcizili kdosi v minulých dnech z nákladní rampy ve Varnsdorfu. Policistům z místního obvodního oddělení se podařilo vypátrat jak lup, tak dva výtečníky, kteří by měli s akcí mít co do činění. Včera oběma sdělili ve zkrácenku podezření z přečinu krádeže. Jednomu hrozí odnětí svobody v trvání až dvou let, druhému, vzhledem k trestu, který v posledních třech letech obdržel za obdobný skutek, až tří.
 
 
Zloději kabelek opět udeřili
 
O tom, že spousta lidí stále podceňuje riziko ponechávání cenností v nákupních vozících a vytváří tak příležitosti pro zlodějíčky a kapsáře, svědčí případ jedné zákaznice, která nakupovala včera v děčínském hypermarketu. Kabelka pověšená na háčku v koši zmizela ve chvíli nepozornosti. Uvnitř se nacházel mobilní telefon, peníze, šperky, platební karta a různé doklady. Hodnota odcizeného by se měla pohybovat okolo třiadvaceti tisíc. Stalo se tak den poté, co podobný případ byl zaznamenán ve Varnsdorfu. Policie důrazně varuje občany, aby své věci měli při nakupování stále na očích.
 
 
 
 
10.2.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem