Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Čtyři řidiči pod vlivem alkoholu

MOST - V síti kontrol uvízlo šest řidičů pod vlivem návykové látky; Z kočárkárny zmizelo osm jízdních kol. 

Dealer marihuany obviněn
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 25letého muže z Mostu. Podle šetření kriminalistů z toxi týmu měl Mostečan v období několika měsíců v Mostě na třídě Budovatelů obstarat a následně prodat nejméně ve třicet případech za různé finanční částky přesně nezjištěné množství omamné látky marihuany. Obviněný je stíhán na svobodě a bude-li uznán vinným, může ho soud potrestat až pětiletým odnětím svobody.

Z kočárkárny někdo odcizil jízdní kola
Neznámý pachatel minulý týden za použití násilí vnikl v centru města Mostu v jednom obytném domě do kočárkárny a z uložených věcí si vybral osm jízdních kol různých značek, které odcizil. Poškození majitelé vyčíslili způsobenou škodu na částku 65 000 korun. Případem krádeže vloupáním se zabývají mostečtí policisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu.

V tašce měl lup, který neplatil
Na policejní služebně skončil o víkendu 59letý muž z Mostu. Ten byl v poledne v jednom mosteckém supermarketu, kde si ještě mezi regály ukryl do igelitové tašky osm lahví s pivem, salát, uzené maso a pečivo. Poté prošel pokladnou, aniž by za zboží zaplatil. Kradl i přesto, že byl již za krádež odsouzen a z vězení se vrátil nedávno. Policejní inspektor Mostečanovi sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Lup byl zajištěn a vrácen zpět prodejně.

Čtyři řidiči pod vlivem alkoholu, dva s pozitivním testem na drogy
Mostečtí policisté o víkendu přistihli šest řidičů, kteří se měli dopustit trestných činů. Čtyři řidiči měli pozitivní dechové zkoušky na alkohol. Motorista seatu narazil na hlídku v ulici Pod Lajsníkem a policisté mu naměřili 1.73 promile alkoholu v dechu. Druhý řidič byl kontrolován na ulici Bělehradská při řízení škodovky. V dechu měl 1.70 promile alkoholu. Třetí motorista neunikl kontrole v ulici Z. Fibicha a hlídka mu naměřila 1.58 promile.
Nejvyšší hodnotu 3.86 promile alkoholu v dechu vykázal přístroj u řidiče škody v ulici Rudolická. Tento řidič neuposlechl výzvy policistů a ti proti němu použili donucovací prostředky. Řidič skončil v policejní cele.
V neděli policisté kontrolovali v ulici Okružní řidiče vozidla značky VW a provedli u něj test na drogy, který byl pozitivní na amfetamin. Pozitivní test na canabis měl řidič vozu značky BMW, který byl kontrolován v ulici Vtelenská.
Všech šest řidičů si od policistů odneslo záznamy o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

nprap. Ludmila Světláková
Most 16. září 2019

vytisknout  e-mailem