Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Cyklista skončil na zemi

CHOMUTOV - Z kanceláře sebral peníze, Na dvorku nic neodcizil.... 

Nedal přednost cyklistovi
Včera, krátce před polednem, došlo na kruhovém objezdu v centru Chomutova k dopravní nehodě. 79letému muži na jízdním kole zde nedal přednost v jízdě  řidič jedoucí ve vozidle Audi. Následkem střetu upadl senior na zem a zranil se. Do nemocnice ho odvezla sanitka, po
ošetření na chirurgii byl propuštěn domů, jeho zranění bylo naštěstí pouze lehké. 39letý řidič svým jednáním porušil ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, nehoda je šetřena jako přestupek.
 
Z kanceláře sebral peníze
Na konci minulého měsíce se kdosi vloupal do objektu chomutovské autoškoly a zde vnikl do kanceláře místní firmy. Odnesl si příruční pokladnu s hotovostí a stravenkami. Majitel vyčíslil škodu na 220 tisíc korun. Po necelém měsíci byl z uvedeného vloupání obviněn 43letý muž z okresního města. Obvinění z krádeže si převzal a po výslechu skončil v policejní cele. Bude totiž podán návrh na jeho vzetí do vazby.
 
Na dvorku nic neodcizil
Ve zkráceném přípravném řízení bylo sděleno podezření z pokusu krádeže 22letému muži z okresního města. Návštěvy baru v centru města totiž využil k tomu, že otevřeným oknem na pánských toaletách vlezl na dvorek, ten prohledal, ale protože nenašel nic, co by odcizil, vlezl stejnou cestou zpět. Při návratu ale rozbil skleněnou výplň větracího okna. Vyměnit poškozené okno za nové bude majitele stát nejméně 2 tisíc korun. Vyšetřování případu nadále pokračuje.
 
Před hlídkou neutekl
Pravidelná policejní kontrola se proměnila v pronásledování. Na Kamenné v Chomutově chtěli policisté zkontrolovat projíždějící vozidlo Peugeot 307. Řidič však na výzvu k zastavení nereagoval, naopak zvýšil rychlost a snažil se ujet. V obci Březenec auto neočekávaně zastavilo a řidič začal utíkat. Policisté však 54letého muže záhy dostihli a jelikož se bránil, použili pouta. Věc je šetřena jako přestupek.
 
Chomutov 20.5.2010

vytisknout  e-mailem