Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další nehoda motorkáře

LOUNY - Těžce zraněného transportoval vrtulník do nemocnice... 

Ve středu, kolem 15. 45 hodin, havaroval mezi obcemi Solopysky a Domoušice mladý motorkář na stroji Honda 900. Třiatřicetiletý motocyklista nepřizpůsobil na rovném úseku vozovky rychlost jízdy svým schopnostem a ve stoupání, před Domoušicemi, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Při nehodě utrpěl těžké zranění a vrtulníkem byl přepraven do nemocnice. Alkohol u něj policisté nezjistili, škoda na motocyklu činí 80 tisíc korun. Nehodu dále šetří dopravní policisté. Je to již druhá vážná havárie, při které se tento týden těžce zranil  mladý motorkář(http://www.policie.cz/clanek/smolne-utery-prineslo-nehody.aspx).
 
Zmizelo vybavení za sto tisíc
 
Pořádnou práci musela dát dosud nezjištěnému pachateli demontáž vybavení objektu bývalé opravny trakčního vedení v Žatci. V době od začátku července se násilným způsobem dostal do budovy, kde postupně demontoval bezmála 300 metrů čtv. stropních ocelových kazet, 22 plechových radiátorů, desítky zářivek, několikery plechové dveře, měděné a hliníkové kabely a další věci, aby je následně mohl odcizit. Přitom další zařízení objektu i poškodil. Způsobená škoda přesahuje 100 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.
 
Zloděje přilákalo chlazení  
 
Bývalý opuštěný statek v Líčkově na Žatecku přilákal v minulých dnech zloděje. Ten násilným způsobem vnikl do budovy a z klimatizací odcizil celkem 11 kusů chlazení, čímž způsobil škodu ve výši 14 000 Kč. Událost již šetří žatečtí policisté jako přečin krádeže.
 
Krkavčí otcové
 
Celkem 27 000 Kč dluží babičce svého dítěte 50letý muž ze Žatce. Této poškozené, která má jeho dceru v pěstounské péči, neplatí výživné již od dubna roku 2010. Přitom ví, že je k tomu ze zákona o rodině povinen a bylo to v jeho možnostech a schopnostech, jak stanovil rozsudek Okresního soudu v Lounech. Komisařem služby kriminální policie a vyšetřování byl proto obviněn z trestného činu zanedbání povinné výživy. Jeho trestní stíhání je vedeno na svobodě.
Ze stejného trestného činu obvinil policejní komisař i 47letého muže z Chomutovska. Tento krkavčí otec nepřispívá od ledna letošního roku na výživu svého syna a dcery, se kterými žije jejich matka na Žatecku. Jeho dluh tak činí již 18 500 Kč. Stíhaného muže vyšetřuje policie na svobodě.  
 
Ve firmě kradl naftu
 
Z úterý na středu vnikl násilným způsobem na pozemek jedné firmy v žatecké ulici U Oharky dosud nezjištěný pachatel. Ze čtyř zde odstavených nákladních automobilů odcizil celkem 510 litrů motorové nafty, čímž způsobil škodu přesahující 19 tisíc korun. Poškozením nádrží vznikla škoda za 3 500 Kč. Policisté věc šetří jako trestný čin krádeže, po pachateli pátrají.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 9. srpna 2012 

vytisknout  e-mailem