Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další okradený

TEPLICKO - Spící muž přišel o peníze a mobil; Z nádrže zmizela nafta a další zprávy. 

Další okradený

     Včera jsme informovali o případu neznámého zloděje, který o víkendu okradl muže spícího na lavičce v Dubí o čtyři tisíce korun, doklady, mobilní telefon a platební kartu. Není to ale jediný případ, kdy došlo k okradení spícího člověka. Na policisty se obrátil muž, který v noci v důsledku požití alkoholu usnul na terase teplické restaurace. Když se kolem čtvrté hodiny probudil, zjistil, že mu neznámý zloděj zřejmě roztrhl kapsu kalhot a odcizil mu z ní klíče, mobil a peněženku s finanční hotovostí a doklady. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Z nádrže zmizela nafta

     Policisté pátrají po neznámém zloději, který z dodávky zaparkované v Ledvicích odcizil pohonné hmoty. Pachatel udělal otvor do plastové palivové nádrže auta a odcizil z ní asi 15 litrů motorové nafty. Celková škoda byla vyčíslena na patnáct set korun, pachateli hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže.

Vykradené auto

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý zloděj, který vykradl auto zaparkované v Řetenicích. Pachatel vnikl do vozidla a ze zavazadlového prostoru odcizil dětský kočárek, pár sportovní obuvi, bundu a skládací židli. Celková škoda byla vyčíslena na téměř sedm a půl tisíc korun, zloději hrozí v případě dopadení až dva roky za mřížemi.

Odešel s prázdnou

     Z přečinu krádeže ve stadiu pokusu je podezřelý neznámý pachatel, který se chtěl vloupat do objektu benzínové čerpací stanice na Cínovci. Překonat dveře se mu ale nepodařilo a z místa činu odešel s prázdnou, způsobil pouze dvoutisícovou škodu zničením zámku. Policisté nyní po pachateli, kterému by v případě dopadení hrozilo až dvouleté vězení, pátrají.

25. 7. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem