Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další úspěch

DĚČÍN - Alkohol opět bodoval; Nechtěl, ale musel; Škodná udeřila 

Předměty zjevně sloužící k výrobě omamných psychotropních látek nalezli včera při domovní prohlídce rumburští kriminalisté u pětadvacetiletého místního mladíka. Ten měl v uplynulém období drogu zvanou pervitin nejen nelegálně opatřovat nebo prodávat, ale v některých případech i vyrobit. Policisté tak úspěšně završili případ, na kterém pracovali již nějakou dobu. Zabavený materiál putoval k odborným expertízám a zadržený na policii. Odtud si odnesl obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za to mu hrozí až pětileté vězení.
 
 
Alkohol opět bodoval
                          
Devětadvacetiletého řidiče zastavili v úterý v nočních hodinách policisté z obvodního oddělení v Děčíně. Během kontroly mu dali dýchnout do přístroje, aby se přesvědčili, jestli náhodou neřídí pod vlivem alkoholu. A bohužel, dobře to nedopadlo. Displej při opakovaném měření ukazoval něco kolem dvou promile. To samozřejmě znamenalo konec jízdy, a následné sdělení podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení. Trest za takové počínání může mít podobu až ročního vězení.
 
                             
Nechtěl, ale musel
 
Již začátkem dubna měl pětapadesátiletý muž z okolí Děčína nastoupit výkon trestu odnětím svobody. To ale neučinil a snažil se této nepříjemné povinnosti vyhnout. Ne na dlouho. Policistům z Benešova nad Ploučnicí se podařilo sabotéra vypátrat, takže si příliš nepomohl. Naopak si na konto připsal obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí, což jeho tristní situaci rozhodně nevylepší.
 
 
Škodná udeřila
 
Lesníci zřejmě nevěřili vlastním očím, když včera odpoledne přišli na louku ve Varnsdorfu. Neznámý nenechavec zde pokácel dva vzrostlé stromy, mezi kterými měli postavený posed sloužící k čekané na zvěř a který pachatel poté odcizil. Majiteli zanechal škodu ve výši kolem pěti tisíc korun. Případ se snaží vyřešit policisté z místního obvodního oddělení.
 
 
 
 
24. května 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem