Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další vykradené auto

TEPLICE - Zloděj odcizil věci za 45 tisíc; Do vězení se mu nechtělo... 

Další vykradené auto
     Policisty stále opakovaná a připomínaná varování, že lidé nemají nechávat cenné věci ve vozidlech, se občas míjí účinkem. Důkazem toho je případ, ke kterému došlo v Oseku. Neznámý pachatel se vloupal do zaparkované dodávky, ze které si následně odnesl pracovní a elektrické nářadí, stavební materiál a autorádio. Celková škoda přesáhla částku 45 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže. Poučení pro řidiče auta i další občany je jasné. Auto není trezor a nechávat v něm cenné věci se nevyplácí.
 
Do vězení se mu nechtělo
     Až o tři roky si může prodloužit pobyt ve vězení 32letý muž, kterého zatkli policisté z Prosetic. Vyhýbal se totiž výkonu trestu odnětí svobody, ke kterému byl odsouzen, proto po něm bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Díky dobré místní a osobní znalosti ho policisté během několika dnů vypátrali a eskortovali do věznice. Tam bude čekat na obvinění z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kterého se svým jednáním dopustil.
 
Z budovy zmizela měď
     Až pět let za mřížemi může strávit zloděj, který se v Teplicích vloupal do budovy bývalého traťového okrsku. Z objektu poté odcizil přes šedesát metrů topných měděných rozvodů a desítky metrů měděných kabelů. Poškozená společnost vyčíslila škodu na 63 tisíc korun, po pachateli i odcizených kovech policisté intenzivně pátrají.
 
Vloupání do garáže
     Motorovou pilu a kotouče do cirkulační pily odcizil dosud neznámý pachatel ve Štepánově. Po překonání vrat garáže zloděj vnikl do objektu v zahrádkářské kolonii, ze které odnesl cizí majetek za šest a půl tisíce korun. Pachatel může být v případě dopadení odsouzen maximálně k dvouletému trestu odnětí svobody.
 
 
Teplice, 29. 11. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem