Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealer skončil ve vazbě

MOST - Policie obvinila dva dealery ze zločinu; Poslední prázdninová dopravní akce. 

Toxi tým služby kriminální policie a vyšetřování v Mostě v rámci akce Broadway zadržel a obvinil minulý týden dva muže ve věku 44 a 40 let, oba z Mostu,  ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za které obviněným hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Na mladšího podal vyšetřovatel podnět na vazební stíhání a soud Mostečana do vazby poslal. Mladší z dvojice, který byl zadržen koncem srpna, kdy akce Broadway v centru Mostu vyvrcholila, měl u sebe neoprávněně přechovávat 11 gramů metamfetaminu, které si zrovna koupil u 44letého obviněného. Jak zjistili kriminalisté několikaměsíčním šetřením, měl 40letý obviněný v hojné míře zásobovat zejména koncové uživatele pervitinem. Ten prodával nebo směňoval za různé zboží na předem domluvených místech. Celkem měl v loňském i letošním roce obstarat a prodat nebo směnit ve více jak 600 případech nejméně 70 gramů metamfetaminu. Jednání se dopustil i přesto, že byl za přečin distribuce drog odsouzen k dvouletému nepodmíněnému trestu, který vykonal předloni. 

Druhý, 44letý Mostečan, byl zadržen téhož dne na stejném místě. Kriminalisté u něj i v bytě, kde provedli domovní prohlídku, zajistili drogu. Muž měl přechovávat neoprávněně pro jiného 197 gramů metamfetaminu a 17 gramů kokainu. Kromě toho měl loni i letos drogu prodávat a to nejméně v patnácti případech, většinou dalším dealerům. Obviněný je stíhán na svobodě.

Dopravní policie měla o víkendu napilno
O víkendu proběhla na Mostecku poslední prázdninová republiková dopravní akce, jejímž cílem je ovlivnit nehodovost na pozemních komunikacích. Hlídky sledovaly provoz na komunikacích I. třídy a na místních komunikacích v obcích. Během akce policisté zastavili a zkontrolovali 37 vozidel a odhalili 14 přestupků v dopravě.  Za 12 z nich uložili muži zákona řidičům pokuty v příkazním řízení. Jeden motorista porušil stanovenou rychlost, sedm osob nemělo bezpečnostní pásy, u jednoho vozu byl zjištěn nevyhovující technický stav a jeden motorista nepředložil policistům doklad o pojištění odpovědnosti. Hlídky dopravní policie zároveň dohlížely na bezpečnost na silnicích při konání mezinárodních automobilových závodů Czech Truck Prix 2019 v okolí mosteckého autodromu. 

nprap. Ludmila Světláková
Most 2. září 2019

vytisknout  e-mailem