Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealer skončil za mřížemi

MOST - Toxikomanům na Litvínovsku dodával pervitin; Chtěli tři koruny a pak vzali mobil a další 

Nejprve chtěli drobné, pak mu vzali mobil
Policejní komisař mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže 19letého mladíka z Mostecka. Ten měl dle mosteckých kriminalistů spolu s mladším spolupachatelem, který čelí obvinění z provinění loupeže, tento týden okrást za použití násilí jiného hocha. Toho potkali poblíž nádraží v jedné obci na Mostecku. Nejprve po něm chtěli půjčit drobné. Mladík jim je dal a pokračoval v cestě domů. Potkal je však znovu. Starší z dvojice ho udeřil prudce pěstí do břicha a poté mu z kapsy oděvu odcizil jeho mobilní telefon. Při odchodu mladíkovi vyhrožoval újmou na zdraví, pokud to oznámí policii. Ke zranění napadeného naštěstí nedošlo. Policisté oba pachatele ještě týž den zadrželi v místě jejich bydliště a to na základě dobré místní znalosti. Ti skončili v policejní cele. Po zahájení trestního stíhání byli oba propuštěni a policie je bude nadále vyšetřovat na svobodě. Staršímu obviněnému hrozí za loupež trest odnětí svobody na dvě léta až deset let, mladšímu pak trest poloviční. Odcizený mobil již policisté nezajistili, lupiči ho totiž stihli prodat. Údajně zcela neznámé osobě.

Dealer a výrobci drog obviněni
Policejní komisař mostecké policie v těchto dnech zahájil stíhání tří osob za distribuci a přechovávání předmětů na výrobu drog. Muž ve věku 30 let z Litvínova měl dle kriminalistů odhalující trestnou činnost na úseku drog obstarávat a následně prodávat drogu pervitin za různou částku od 200 korun až do částky 1 500 korun. Celkem tak drogu prodal ve čtyři sta případech osobám z řad toxikomanů. Pervitin prodával po několik let a se zákazníky se setkával po telefonické domluvě na ulici nebo v hernách na Litvínovsku. Policejní komisař dealera obvinil ze zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněnému za toto jednání hrozí až desetiletý trest, neboť byl již za takový čin v posledních třech letech odsouzen. Policejní komisař muže po obvinění zadržel v policejní cele a podal podnět k návrhu na uvalení vazby. Tam byl nakonec obviněný z rozhodnutí okresního soudu v Mostě ve čtvrtek předán.
Z přečinu výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu obvinila mostecká policie 36letého muže a 41letou ženu, oba z Mostu. Ti měli v bytě jednoho panelového domu v Mostě přechovávat předměty a látky, které byly používány k výrobě drogy. Policisté koncem března v kuchyni a obývacím pokoji třípokojového bytu zajistili různé podezřelé předměty a látky, které následně nechali podrobit odborné expertize na oddělení kriminalistické techniky. Výsledky expertiz jejich podezření nakonec potvrdily. Oba obvinění jsou nyní stíháni na svobodě. Budou-li odsouzeni, hrozí jim až pětiletý trest odnětí svobody.

Lup vyhazovala z okna prodejny
Krást se vydala jedna dvojice koncem minulého týdne v Mostě. Muž ve věku 27 let z Mostu a jeho 33letá spolupachatelka z Ústí nad Labem přišli v odpoledních hodinách do jedné prodejny nábytku. Prohlíželi si nábytek a v oddělení, kde byli zcela sami, se rozhodli, že něco ukradnou. Obhlédli okolí a zjistili, že mohou k lupu využít okno. Muž z prodejny odešel a stál pod oknem, kterým mu žena začala vyhazovat různé předměty. Z prodejny odcizila lampičky, vázu a další věci, které dala do nalezených polštářků. Poté je oknem vyhodila svému komplici. A protože s jídlem roste chuť a vše zatím probíhalo hladce, rozhodla se, že odcizí i skládací křeslo. Už si ho přistavilo k oknu, jenže náhle k prodejně přijelo nečekaně osobní auto. Muž z místa hned utekl a žena prodejnu kvapně opustila. Venku se pak dvojice setkala a vydala se okamžitě lup zpeněžit. Údajně zboží pár prodal neznámé osobě. I když povedená a podnikavá dvojice z místa rychle zmizela, policisté mosteckého obvodního oddělení oba vypátrali už druhý den. Pomohla jim k tomu dobrá místní a osobní znalost. Na obvodním oddělení muži zákona sdělili oběma pachatelům podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Podezřelý muž nekradl poprvé, již v minulosti byl za majetkovou trestnou činnost odsouzen.

Matce ztrpčoval život
Rodinné spory se vyostřily v jednom rodinném domku na Litvínovsku. Muž ve věku 36 let měl dle výsledků šetření policie ve svém bydlišti, kde žije i jeho matka, tuto různě omezovat. V zimních měsících měl ženě, která bydlí v jedné části domu, omezovat topení a odpojovat elektřinu i přívod teplé vody. Muž měl také opakovaně vyhrožovat matčině příteli. Policisté obvodního oddělení v Hamru na základě šetření sdělili 36letému muži podezření ze spáchání přečinů neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru a nebezpečného vyhrožování. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.

Lup si dal za kalhoty
Ze spáchání přečinu krádeže sdělila mostecká policie podezření 27letému muži z Mostu. Ten přišel na nákup do jednoho mosteckého supermarketu. V oddělení elektro si pod tričko a kalhoty ukryl dva regulátory osvětlení. Poté prošel pokladnou bez zaplacení. Než stačil prodejnu opustit, zadrželi ho pracovníci ostrahy a předali policii. Lup v hodnotě 1 000 korun musel lapka vrátit. Na policii mu bylo ve stejný den sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení a to s ohledem na jeho kriminální minulost.

Muž byl okraden návštěvníky hospody
Okradení se dočkal muž ve středních letech z Mostu. Ten byl tento měsíc v jedné restauraci v centru města Mostu. I když bylo již kolem 04. hodiny, přesto byli uvnitř ještě hosté. Jeden z nich k poškozenému přistoupil a vyzval ho, aby s ním šel ven. Před objektem ho pak slovně napadl. Když se chtěl poškozený vrátit zpět do restaurace, tak mu zastoupil cestu další muž, který mu sáhl do kapsy oděvu a vytáhl z ní peněženku. Poté z místa oba odešli. Poškozený kromě peněz přišel i o osobní doklady. Ke zranění muže nedošlo. Případem krádeže na osobě se zabývá mostecká policie.

Triček si neužije
Podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení si na policejním oddělení v Mostě převzal 19letý mladík z Lounska. Ten měl v obchodním domě Central v Mostě v jedné prodejně oděvů odcizit trička. S nimi zašel do zkušební kabiny a tam si do batohu ukryl dvě dámská a jedno pánské triko. Poté vyšel ihned k východu. Když se spustil alarm, byl mladík zadržen ostrahou prodejny. Ta lapku předala policii. Muž kradl i přesto, že byl již za krádež potrestán. Lup v hodnotě 1 000 korun byl vrácen zpět do prodeje. 

Spokojil se s kozačkami a hrníčky
„Bohatý lup“ si odnesl zatím neznámý poberta. Ten se tento týden ve večerních hodinách vloupal do bytové komory v jednom panelovém domě v Mostě. Lapka do komory vnikl násilím. Uvnitř si vybral dámské kozačky, sadu hrníčků a sportovní tašku. S lupem pak z domu zmizel. Poškozený majitel vyčíslil škodu ve výši 5 000 korun. Případ přečinu krádeže šetří mostečtí policisté.

Na kole může vyjet pod stan
Neznámý lapka kradl v panelovém domě v obci Janov na Litvínovsku. Zloděj tam vnikl v přesně nezjištěné době tento měsíc. Překonal násilím dveře kočárkárny a z ní pak odcizil dětské a dámské jízdní kolo. Asi se rozhodl pro výlet, protože odnesl i stan. Poškozený majitel odhadl vzniklou škodu na sedm tisíc korun. Přečin krádeže nyní vyšetřuje hamerská policie.

Přišel o obutí
Nevítaného návštěvníka zaznamenal jeden majitel sklepní kóje v obytném domě nedaleko centra města Mostu. Tam se neznámý lapka vloupal hrubou silou. Ze sklepa pak vybral čtyři pneumatiky výrobní značky Sáva a k tomu přibral i plastové poklice. Okradený majitel spočítal, že mu zmizely věci v hodnotě deseti tisíc korun. Krádež teď bude šetřit mostecké policejní oddělení.

Řídil, ač neměl
Zákaz řízení vůbec nerespektoval 35letý motorista. Ten tento měsíc v jedné obci na Mostecku řídil osobní vůz značky Mercedes. Při řízení ho stavěla hlídka policistů z obvodního oddělení v Obrnicích. Řidič však má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, který tímto porušil. Policisté mu hned sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Dbá na chrup
Čistit zuby si nepřetržitě hodlá zřejmě 20letá žena z Prahy. Ta v Litvínově včera v jedné větší prodejně odcizila celkem dvacet tub zubní pasty značky Odol v celkové hodnotě 358 korun. Odcizené zboží však ven z prodejny nevynesla. Krádeže si všimly prodavačky a ty ženu za pokladnami zadržely. Žena se sice pokusila utéct, ale nepodařilo se jí to. Protože již byla pravomocně za krádež odsouzena v loňském roce, policisté z obvodního oddělení ji sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Lup za 350 korun jí byl odebrán.
 

V Mostě, 28. května 2010

vytisknout  e-mailem