Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Den pro kamiony

ÚSTECKÝ KRAJ - Dopravně preventivní akce zeměřená na poutání bezpečnostními pásy řidiči nákladních aut se v kraji uskutečnila podruhé 

     V úterý 18. září 2012 se na 78,5 km dálnice D8 uskutečnila dopravně preventivní akce „DEN pro KAMIONY“, kterou společně pořádaly BESIP - regionální pracoviště pro ÚK, Policie ČR Krajské ředitelství Ústeckého kraje, Odbor dopravy Krajského úřadu Ústeckého kraje, Centrum služeb pro silniční dopravu, s. p. o. - měřící expertní jednotka ÚK a Autobahn Polizei Dresden, BRD.

     Cílem této preventivní akce bylo přesvědčit řidiče kamionové a autobusové dopravy o důležitosti poutání bezpečnostními pásy a řádného upevnění nákladu. Spousta řidičů kamionů poutání bezpečnostními pásy stále silně podceňuje, protože se mylně domnívá, že ve velkých vozech je zapnutý bezpečnostní pás naprostou zbytečností.

     K vyvrácení tohoto mýtu byly na místě k dispozici dva simulátory - „simulátor nárazu“, kde si řidiči mohli ověřit, jaké síly působí na jejich tělo i při nárazu v malých rychlostech, a „otočný simulátor“, ve kterém mohli zažít pocity při převrácení vozidla na střechu.

     Důležitost poutání s řidiči kamionů na místě rozebíral pracovník BESIP, řidičům se věnovali policisté z dálničního oddělení Policie ČR Řehlovice a pracovníci dalších zúčastněných subjektů. Řidiči mohli diskutovat také další otázky týkající se předpisů pro nákladní dopravu, přepravu nebezpečných nákladů apod. Zástupci ústeckého Českého červeného kříže na místě kontrolovali autolékárničky a jejich obsah.

     Během akce policisté zastavili celkem 61 osob bez zapnutých bezpečnostních pásů. Jednalo se o 31 řidičů nákladních automobilů, 3 řidiče autobusu a 31 řidičů a spolujezdců v osobních autech.

Fotogalerii naleznete zde

 

por. Šárka Poláčková
19. 9. 2012

vytisknout  e-mailem