Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopaden při krádeži

CHOMUTOV - Houby bez práce, Vybíral z cizího.... 

Dopaden při krádeži
35letý muž z okresního města si převzal obvinění z trestného činu krádeže. Vnikl do opuštěného objektu v Libušině ulici, na místě demontoval vodovodní baterie, ukryl je v batohu a chtěl z místa odejít. Byl jistě překvapen, když se na místě objevila policejní hlídka a muže zadržela. Svým jednáním způsobil škodu za dvě stokoruny, ale obvinění z trestného činu se nevyhne. Při vyšetřování muži zákona totiž zjistili, že za krádeže byl podmínečně odsouzen v dubnu letošního roku.  
 
Houby bez práce
Do zaparkovaného vozidla na silnici z Boleboře na Kalek se kdosi vloupal. Majitel přišel nejen o peněženku s doklady a finanční hotovostí, ale i dva proutěné košíky plné hub. Celkovou škodu vyčíslil na 3400 korun. Skutek vyšetřují policisté z Jirkova, pachateli hrozí obvinění z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.  
 
Vybíral z cizího
Necelých 7 tisíc korun zmizelo z účtu ženy z Chomutova. 35letý muž totiž využil nepřítomnosti poškozené ve společně obývaném bytě na Palacké ulici. Odemčenými dveřmi vnikl do jejího pokoje a z volně odložené peněženky sebral platební kartu. Jelikož na místě našel i příslušný PIN kód, vybral z účtu ženy výše uvedenou hotovost. Kartu následně vrátil zpět do peněženky. Krádež vyšetřují policisté z chomutovského obvodního oddělení.
 
Sebral kolo z verandy
Policisté obvinili z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody 35letého muže z Litvínova. V měsíci srpnu vnikl neuzamčenou brankou na pozemek rodinného domu u Kamencového jezera a z verandy sebral odložené pánské jízdní kolo v hodnotě 6500 korun. Není to jeho první porušení zákona, za obdobné jednání stál před soudem v Mostě již v roce 2011, kdy odcházel s nepodmíněným trestem.
 
Žena skončila v nemocnici
Policisté v Klášterci nad Ohří přijali oznámení o napadení ženy v Mírové ulici. 37letý útočník poškozenou několikrát udeřil do obličeje, zranění, která žena utrpěla, si vyžádala ošetření a následnou hospitalizaci v nemocnici. Předpokládaná doba léčení byla lékaři stanovena na nejméně dva měsíce. Incident policisté vyšetřují jako trestný čin ublížení na zdraví, v případě odsouzení hrozí násilníkovi až tříletý trest odnětí svobody.
 
2. září 2013  
nprap. Marie Pivková
piscv@mvc.rcz
 

vytisknout  e-mailem