Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopadený násilník

CHOMUTOV - Tisícovka nestačila, Vloupání do bytu a chaty... 

Dopadený násilník
Na začátku května letošního roku kdosi napadl návštěvníka diskotéky na Písečné v Chomutově. Mladík tehdy utrpěl zranění, která si vyžádala ošetření u lékaře. Kromě toho přišel o pánskou koženou bundu, kterou držel v ruce. Z výtržnictví a krádeže policisté obvinili 25letého obyvatele z Hrušovan. Obvinění si převzal, vyšetřování nadále pokračuje. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Tisícovka nestačila
Obvinění z loupeže si převzal 29letý Chomutovák. Přijel za svým příbuzným do Vikletic a požadoval po něm peníze. Muž mu chtěl dát tisíc korun, což však pachateli nestačilo. Protože pohrozil ublížením na zdraví a v ruce přitom držel kuchyňský nůž, nasedl poškozený do vozidla a odejel do města, kde vybral další peníze. Nakonec pachateli předal 5 tisíc korun na hotovosti. Násilníka zanedlouho zadržela policejní hlídka. Obvinění z trestného činu si převzal a po nezbytných úkonech skončil v policejní cele. Na státní zastupitelství byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Na příkaz státního zástupce byl pachatel propuštěn, jeho další vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Vloupání do bytu a chaty
Neznámý pachatel vnikl do přízemního bytu v ulici Jirkovská. Majiteli odcizil značkové hodinky a peníze na hotovosti. Škoda dosáhla částky 10500 korun. Chomutovští policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
Obvinění z krádeže a poškození cizí věci hrozí neznámému pachateli, který má na svědomí vloupání do rekreační chaty v Okounově. Zloděj chatu prohledal a sebral různé potraviny, cukrovinky a několik kusů staršího oblečení. Majitel vyčíslil celkovou škodu na 10 tisíc korun. Po tomto pachateli pátrají policisté z Klášterce nad Ohří.
 
Ve firmě neuspěl
Do areálu firmy na Pražské ulici v okresním městě vnikl 30letý muž z Jirkova. Oplocení sice překonal, ale když se snažil vniknout do haly s odpadem barevných kovů, objevili se na místě pracovníci ostrahy a muže zadrželi. Pachatele převezla policejní hlídka na místní oddělení policie. Po nezbytných úkonech byl propuštěn na svobodu, obvinění z pokusu krádeže si převzal.
 
Poškodil auto
42letý muž z Chomutova poškodil zaparkované vozidlo v ulici Vodních staveb. U vozidla Peugeot 807 ulomil oba stěrače, plastové lišty, obě zrcátka, promáčkl zadní dveře a rýhami znehodnotil i skleněné výplně. Poškodil i registrační značky a tak se škoda vyšplhala na 10 tisíc korun. Na pachatele čeká obvinění z trestného činu poškození cizí věci.
 
Dvakrát alkohol
Na 48letého muže z Radonic a 42letého muže z Klášterce nad Ohří čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Prvního kontrolovali muži zákona v obci Radonice, kde projížděl s vozidlem Škoda Felicie. Provedená dechová zkouška prokázala, že před jízdou pil. Přístroj totiž naměřil 1,98 a 1,83 promile alkoholu v dechu. Obdobně dopadla dechová zkouška u druhého muže, který jel s vozidlem Peugeot 407 v Klášterci nad Ohří. Výsledky byly ještě o něco horší, přístroj naměřil 2,43 a 2,38 promile alkoholu v dechu. K pití se muži přiznali, vyšetřování je vedeno na svobodě.
 
12. října 2012 
nprap. Marie Pivková    
piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem