Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drogový dealer dopaden

LOUNSKO - Na výsledek vyšetřování si počká za mřížemi. 

Obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy čelí 29letý muž z Loun. Na živobytí si měl vydělávat netradičním způsobem. Podle vyšetřovatele měl nejméně od ledna do května tohoto roku v Lounech distribuovat pervitin.

Dávky pervitinu v plastovém sáčku s uzávěrem měl podle zjištění kriminalistů nejčastěji prodávat za částku 500 korun, občas i za jiné částky. V některých případech měl drogu poskytnout i bezplatně.

K distribuci pervitinu mělo docházet převážně ve dvou bytech v Lounech, a to většinou po předchozí telefonické domluvě s koncovými uživateli této drogy. Množství takto distribuované látky nebylo přesně zjištěno, avšak jednat se mělo o desítky případů prodeje či bezplatného poskytnutí.

Policisté v první polovině června podezřelého zadrželi a zahájili jeho trestní stíhání. Vyšetřovatel také vyhotovil podnět ke vzetí obviněného do vazby, jemuž státní zástupce i soud vyhověl. Na výsledek vyšetřování si tak mladý muž počká ve vazební věznici.

Pobyt za mřížemi by se obviněnému v případě uznání viny soudem mohl protáhnout až na deset let. Takto vysoký trest mu hrozí z důvodu, že distribuce pervitinu se měl nadále dopouštět, přestože byl v roce 2019 za stejný trestný čin odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 25. června 2020

vytisknout  e-mailem