Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drogy neprodával poprvé

TEPLICKO - Dealerovi hrozí až deset let vězení; Úvěrové podvody; Povedený synáček... 

 

Drogy neprodával poprvé

     Z neoprávněné výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 38letý muž, který v Bílině prodával drogy. Kriminalisté z teplického TOXI týmu zadokumentovali desítky jednotlivých prodejů, ke kterým docházelo řadu měsíců minimálně do konce letošního března, kdy se muž z okresu „vypařil“. Zažádali proto státního zástupce o vydání souhlasu se zadržením podezřelého, který byl včera při silniční kontrole omezen na svobodě. Nebylo to první porušení zákona, kterého se dealer dopustil, za prodej drog už byl v minulosti odsouzen. Včera byl muž obviněn z trestného činu, za který mu s ohledem na předešlé odsouzení hrozí v krajním případě až desetiletý trest odnětí svobody.

 

Úvěrové podvody

     Dvanáctitisícový dluh a navíc hrozba až dvouletého vězení, to je důsledek jednání 24leté ženy, která uzavřela se společností poskytující nebankovní půjčky smlouvu o spotřebitelském úvěru na nákup „černé“ techniky. Nejen, že řádně neplatí smluvené splátky, navíc ve smlouvě uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši příjmu. Tím se dopustila přečinu úvěrového podvodu, ze kterého byla včera obviněna.

     Ze stejného přečinu byla obviněna také 44letá žena, která uzavřela s různými společnostmi hned dvě smlouvy o spotřebitelských úvěrech na nákup zboží v celkové hodnotě přes třiatřicet tisíc korun. Také ona si vymyslela zaměstnání ve firmě, kde nikdy nepracovala a s placením odebraného zboží se „netrápila“, za což může strávit až dva roky za mřížemi.

 

Povedený synáček

     Desetitisícovou škodu způsobil nevlastnímu otci 56letý muž, který se v Teplicích pohádal se svou starou matkou kvůli penězům. Zřejmě posílen alkoholem pak vzal tvárnici, kterou prohodil čelním sklem otčímova auta, čímž mu způsobil škodu kolem deseti tisíc korun. Ještě pět hodin po činu, když ho policisté zadrželi, „nadýchal“ přes dvě promile alkoholu. Muži bylo sděleno podezření z přečinu poškození cizí věci, za což by mohl v krajním případě strávit až rok ve vězení.

 

Vloupání do domu

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Dubí vloupal do rodinného domu. Po násilném překonání okna vnikl do nemovitosti, kde odcizil jen dvě deky za „tisícovku“, daleko větší škodu, než krádeží, tak způsobil poškozením okna, oznamovatelka ji odhadla na čtyři tisíce korun. Pokud bude pachatel dopaden, hrozí mu trestní stíhání pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.

 

 

13. 7. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem