Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drogy prodávala v herně

TEPLICE - Narkomané si k ní chodili pro pervitin i léky; Drahý výlet... 

Drogy prodávala v herně
     Obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy předal vyšetřovatel 53leté ženě, která v Teplicích prodávala drogy. V loňském roce v průběhu přibližně šesti měsíců prodávala v jedné z heren několika narkomanům pervitin.
     V letošním roce změnila nabízené „zboží“ a zájemcům prodávala léky, které obsahují psychotropní látku Beprenorfin. Vyšetřování obviněné probíhá na svobodě, pokud ji soud uzná vinnou, může strávit až pět let ve vězení.
 
Drahý výlet
     Hodně draho vyšel výlet k vodní nádrži Barbora manželský pár. Včera si vyrazili k vodě a v Oldřichově se jim tak líbilo, že se rozhodli přespat na pláži. Když se kolem páté hodiny ráno probudili, muž zjistil, že jim někdo odcizil tašku s doklady, platebními kartami, mobilními telefony a klíči od osobního vozidla.
     Muž proto hned spěchal na parkoviště a oddechl si, když auto viděl stát na místě, kde ho zaparkoval. Vrátil se proto k manželce, a zatímco si balili zbytek věcí, zavolali z vypůjčeného mobilu policii. Když se po deseti minutách vrátili na parkoviště, s hrůzou zjistili, že je jejich vozidlo pryč. Přespání na pláži tak manžele vyšlo na 113 tisíc korun.
     Policisté ihned po vozidle vyhlásili pátrání, do současné doby se ho však nepodařilo najít. Pokud se podaří zjistit totožnost pachatele, hrozí mu za přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až pět za mřížemi.
 
Okap ukrást nestačil
     Po měděném okapu zatoužil zatím neznámý lapka. V Srbicích překonal dvoumetrové opocení zahrady a z rodinného domu začal demontovat okap a svod. Vyrušil ho ale majitel domu, takže vzal nohy na ramena a utekl s prázdnou. Klempířské prvky ale natolik poškodil, že uvedení do původního stavu bude stát kolem šesti tisíc korun. V případě, že se podaří zloděje dopadnout, bude se zodpovídat z krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci, za které trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Z místa činu odešel s prázdnou
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Sobědruhách vloupal do osobního vozidla. V nočních hodinách vnikl do zaparkovaného automobilu a ze středového panelu palubní desky se pokusil odcizit vestavěné autorádio. To se mu ale nepodařilo vymontovat a z místa činu odešel bez „kořisti“. Poškozením vozidla způsobil majiteli škodu ve výši 25 tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci a po pachateli pátrají.
 
Okradení cizinci
     Nepříjemný zážitek z dovolené si přivezou cizinci, kteří navštívili auto kemp na Teplicku. Zatímco si včera odpoledne na pouhých pět minut odskočili umýt nádobí, neznámý pachatel jim z volně přístupného plátěného přístřešku před karavanem odcizil sportovní tašku s dámským oblečením v hodnotě téměř čtyři tisíce korun. Policisté věc kvalifikovali jako přestupek proti majetku a po pachateli intenzivně pátrají.
 
 
Teplice, 9. 8. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem