Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dva opilci za volantem

TEPLICE - Způsobil nehodu s 3,47 promile, Vloupání do dětského domova.. 

Dva opilci za volantem
 
Dva opilé řidiče za volantem řešili včera dopravní policisté. Nejprve byli dopoledne přivoláni do ulice Denisova k dopravní nehodě, kdy řidič vozidla Škoda v alkoholovém opojení zezadu narazil do vozidla Ford a z místa ujížděl. Hlídka ho dostihla v ulici Dubská a na první pohled bylo zřejmé, že řidič za volant neusedl střízlivý. Následnou dechovou zkouškou bylo zjištěno požití alkoholu v hodnotě 3,47 promile. Při nehodě naštěstí nedošlo ke zranění, ale další selhání opilého řidiče by mohlo mít i tragické následky. Navíc byl řidič agresivní a při převozu do cely napadl policistu. Po vystřízlivění v policejní cele bude 48 letý muž z Krupky obviněn z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě. 

Po půlnoci pak hlídka kontrolovala vozidlo Audi na silnici E 55 poblíž prodejny piva. Pivo nebo možná i jiný alkohol hrál významnou roli i při kontrole řidiče. Policisté pojali podezření, že muž za volantem není střízlivý. To se potvrdilo následnou dechovou zkouškou. Při té přístroj naměřil 1,81 promile alkoholu v dechu. I 54 letý muž z Dubí putoval do policejní cely a bude řešen za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

 
Vloupání do dětského domova

Ani vědomí, že budova slouží dětem, které nemají vlastní domov, nezabránila neznámému zloději v tom, aby se vloupal do rekonstruované budovy v Duchcově. Nejprve vystříhal otvor v pletivovém oplocení, poté překonal další dvě překážky v podobě dveří a petlice truhly, ze které odcizil elektrické vrtací míchadlo a pistoli na montážní pěnu. Překonávat překážky je zřejmě jeho hoby, neboť dále rozlomil petlici u stavebního kontejneru na zahradě, ze kterého odnosil 3 plastové kýble s penetračním nátěrem, které však zanechal na místě. Odcizením a poškozením vznikla škoda 17 tisíc korun.

 
Teplice, 16. srpna 2011, por.Bc.Ilona Novotná

vytisknout  e-mailem