Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvojice kradla, kde mohla

TEPLICKO - Muž a žena skončili ve vazbě; Ukradl kovy a kleště... 

Dvojice kradla, kde mohla

     Ve vazební věznici skončila povedená dvojice, která se v průběhu uplynulých dvou měsíců dopouštěla na Teplicku a Ústecku majetkové trestné činnosti. Třicetiletá žena a její o šest let mladší komplic jsou podezřelí, že začátkem září v Trnovanech odcizili batoh s peněženkou, finanční hotovostí, doklady, platební kartou, mobilem a fotoaparátem, který měl handicapovaný majitel zavěšený na svém invalidním vozíku. Ukradenou kartou pak byly provedeny dvě neoprávněné platební transakce.

     Další trestné činnosti se pak spolupachatelé dopouštěli v Ústí nad Labem. V polovině října využili nepozornosti poškozeného, který skládal vozidla z návěsu, a z nezamčeného auta mu odcizili brašnu na písemnosti, ve které měl peněženku, klíče a mobilní telefon. O dva dny později na parkovišti u velkoobchodu využili chvíle, kdy poškozený nakládal nákup do dodávky a z kabiny mu odcizili pánskou tašku s penězi a doklady.

     Koncem října v ústeckém hypermarketu využili nepozornosti poškozené a odcizili jí z kabelky, kterou měla v nákupním košíku, peněženku s doklady, platebními kartami a penězi. Už o půl hodiny později v jiné prodejně ukradli v prostoru samoobslužných pokladen kabelku, kterou měla poškozená také položenou v nákupním vozíku, žena přišla kromě dalších věcí o peníze, doklady, klíče a platební kartu.  

    O několik dnů později si na parkovišti u obchodního centra „vyčíhali“ chvíli, kdy poškozený nasedal do auta, otevřeli si zadní dveře a ze sedačky mu ukradli kabelu s peněženkou, mobilními telefony a dalšími věcmi.

     Oba spolupachatelé, kteří připravili poškozené o majetek v hodnotě přes sto třicet tisíc korun, byli obviněni z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, v případě odsouzení by mohli strávit až pět let za mřížemi.

Ukradl kovy a kleště

     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 39letému muži, který se koncem října v katastru Modlan vloupal do oploceného areálu, kde odcizil dvoje štípací kleště, mřížkový plech, bezpečnostní zámky a další věci, celková škoda byla vyčíslena na skoro čtyři tisíce korun. Muži, který už se do křížku se zákonem v minulosti dostal, hrozí v krajním případě až dvouleté vězení.

Vykradená chatka

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý zloděj, který se v Duchcově vloupal do zahradní chatky, odkud odcizil dvoukolový vozík. Škoda zatím nebyla přesně vyčíslena, nicméně s ohledem na násilný způsob vniknutí byl případ kvalifikován jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli až dvouleté vězení.

4. listopadu 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem