Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Elektřinu neplatil

LITOMĚŘICE – Připojení vyřešil po svém; Za dobrotu na žebrotu; Nekradl poprvé 

Protože neplatil, za dodávanou elektrickou energii, byl od odběrného místa odpojen rodinný dům 49letého muže z Libochovicka. Muž si s tím hlavu nelámal a připojení si vyřešil po svém. Elektřinu odebíral bez platné smlouvy o dodávce elektřiny od října 2010 až do března tohoto roku takzvaně „na černo“. Dodavatelské společnosti způsobil za uvedené období škodu ve výši 137 tisíc korun. Nyní byl obviněn z trestného činu krádeže, za což mu podle trestního zákoníku hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 

Za dobrotu na žebrotu
Rekreační oblast pod úpatím vrchu Lovoš navštívil počátkem února neznámý pachatel. Po vysazení branky na pozemek rekreační chaty se vloupal násilným způsobem do samotné chaty. Uvnitř chaty vytrhal a poškodil příčku z masivních dřevěných palubek, odcizil dřevěné zábradlí a dřevěné schody. Z venkovní části chaty demontoval oplechování podezdívky a okapové svody. Neznámý pachatel způsobil poškozením chaty škodu za více jak 50 tisíc korun, hodnota odcizených věcí byla vyčíslena na 11 tisíc korun. Měsíc po tomto případu došlo k požáru sousední chaty, která doslova lehla popelem. Policisté při následném šetření zjistili, že v obou případech figuruje jedna osoba. Jednalo se o 19letého muže z Lovosicka, který ve shořelé chatě přebýval se souhlasem majitele rekreačního objektu. Policisté na základě zjištěných informací muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci a krádeže vloupáním. Svým jednáním mladík způsobil majiteli rekreační chaty škodu ve výši 290 tisíc korun.
 

Nekradl poprvé
Počátkem března přijali policisté oznámení o krádeži kabelky v restauračním zařízení v Úštěku. Neznámý pachatel odcizil v pravé poledne kabelku, kterou si poškozená zavěsila na židli a nevěnovala jí dostatečnou pozornost. V kabelce se nacházela peněženka s finanční hotovostí, mobilní telefon, veškeré osobní doklady a platební karta. Bezprostředně po krádeži byl v křoví za restaurací nalezen odhozený odcizený mobilní telefon, zřejmě se zlodějíčkovi nehodil. Policisté na základě šetření zjistili, kdo si kabelku přivlastnil. Počátkem tohoto týdne sdělili 38letému muži z Úštěcka ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Podezřelý byl v posledních třech letech za obdobné jednání souzen, a proto mu teď hrozí až tříleté vězení.
 

26. 3. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem