Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Fantóm dopaden

DĚČÍN - Koza za tři; Na co nemám, nekupuji; Riskoval pro dvě čokolády 

Rumburští kriminalisté objasnili případ rozsáhlejší trestné činnosti, která zužovala Rumburk a okolí v posledních dvou měsících. Kdosi se během této doby vloupal do garáží, budov, rekreačních chat a na pozemky rodinných domů i dovnitř. Zde sebral pestrou paletu věcí. Sněžnou frézu, několik horských kol, sekačku, kameru, měděný okap, průmyslové kamery, elektroměr a další předměty. Po jeho nezvaných návštěvách zůstávaly vyházené věci ze skříní a šuplíků. Také rozbil dvě televize, poškodil kotel, digestoř, radiátory a promáčkl kapotu automobilu. Jakoby to nestačilo, vypravil se také na benzínovou čerpací stanici, kde natankoval pohonné hmoty do dvou kanystrů a utekl. Sečteno a podtrženo, škoda se pohybuje dle předběžného odhadu kolem sta tisíc korun. Včera si jednadvacetiletý výtečník, kterého policisté dopadli, a který by měl mít ve výše vedených lumpárnách prsty, převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro krádež vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Hrozí mu až pětileté vězení. Nyní se nachází v cele a čeká, jestli bude stíhán vazebně, či na svobodě.
 
 
Koza za tři
 
Také na obvodním oddělení v Rumburku se včera nadělovalo. Podezření z přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení si odtud odnesli dva osmnáctiletí výrostci. Před několika dny totiž z částečně oploceného pozemku jednoho místního domu odcizili stavební kozu v hodnotě asi dvanáct set korun. To ale vlčníkům není nic platné, protože v případě obou se jedná o recidivu. Takže jim hrozí až tříletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Na co nemám, nekupuji
 
Automobil v hodnotě kolem dvou set padesáti tisíc korun si chtěl pořídit muž z okolí Děčína. Vyřešil to tím, že uzavřel úvěrovou smlouvu s finanční společností a vozidlo zakoupil. Potud by bylo vše v pořádku. Problém je v tom, že zaplatil pouze první splátku a ostatní již na účet věřitele nedorazily. Dohru měl případ včera, kdy kriminalisté proti muži zahájili trestní stíhání pro podvod. Obviněnému za něj hrozí pobyt za mřížemi v délce až pěti let
 
 
Riskoval pro dvě čokolády
 
Kvůli dvěma čokoládám v hodnotě kolem padesáti korun neváhal včera v českokamenickém marketu riskovat hrozbu až tříletého vězení v minulosti pro krádež již odsouzený dvacetiletý mladík. Pokus o odcizení laskomin však nevyšel a tak se výtečník musel v doprovodu místních policistů odebrat na obvodní oddělení. Odtud si odnesl podezření z trestného činu krádeže.
 
 
 
18. dubna 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem