Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Havaroval pod vlivem

LITOMĚŘICE – Měl i zákaz řízení; Kdo zapálil reklamní poutač?; Zase granáty… 

Ve středu 15. ledna okolo 14té hodiny jsme přijali oznámení o dopravní nehodě u obce Brňany. 34letý řidič jedoucí po vedlejší komunikaci osobním vozidlem značky Škoda, se střetl s vozidlem přijíždějícím po hlavní komunikaci ve směru od Bohušovic nad Ohří, které zřejmě přehlédl. Při nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn. U obou řidičů bylo užití alkoholu vyloučeno dechovou zkouškou. 34letý řidič vozu Škoda však měl pozitivní test na návykové látky a nejen to. Policisté následně zjistili, že usedl za volant přes to, že má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2016. Kromě porušení zákonů o provozu na pozemních komunikacích je Lovosičan podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě soudem uznané viny mu hrozí až tříleté vězení.

Kdo zapálil reklamní poutač z balíků?
 

Policisté už to vědí. Předvolební poutač utvořený z balíků sena a reklamního prvku stojící nedaleko nájezdu na dálnici D8 poblíž obce Sulejovice zřejmě vadil 30letému muži z Lovosicka. Na konci měsíce října jej zapálil a celý poutač za více než 22 tisíc korun lehl popelem. Dotyčnému muži bylo tento týden sděleno podezření pro trestný čin poškození cizí věci. Podle trestního zákoníku mu hrozí až roční vězení včetně úhrady škody, kterou napáchal.
 

Zase granáty
 

V úterý krátce po poledni přijali policisté oznámení o nálezu munice v katastru obce Terezín. Oznamovatel, který hledal kovové předměty za pomoci detektoru kovů, nalezl na poli 18 kusů dělostřeleckých granátů. Přivolaná pyrotechnická služba munici pocházející z 2. světové války zneškodnila přímo na místě nálezu. V souvislosti s nálezem munice a její likvidací nedošlo naštěstí k žádnému zranění ani ke škodě na majetku. Nedaleko tohoto místa policisté zhruba před týdnem zneškodnili čtyři dělostřelecké granáty, které také nalezl hledač kovových cenností.
V případě takovýchto nálezů policisté doporučují, s municí nemanipulovat a neprodleně volat na linku 158. Důležité je vyčkat poblíž místa nálezu na příjezd policie a zamezit přístupu dalších osob.
 

Zlákala ho navigace?

Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v malé obci u Roudnice nad Labem vykradl osobní vozidlo. V noci na středu rozbil skleněnou výplň okna, vnikl do zaparkovaného auta a odcizil z něj navigaci, palubní kameru, doklady a další věci v hodnotě 19 tisíc korun. Další nemalé finanční prostředky bude muset poškozený vynaložit na opravu rozbitého okénka. Případ prověřujeme jako trestný čin krádeže a poškození cizí věci.

Litoměřice, 16. 1. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem