Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Honička skončila havárií

TEPLICE - Ujížděl i s prostřelenou pneumatikou; Další vymyšlená loupež; Vykradl tři auta...  

Honička skončila havárií
     Ve vazební věznici skončil 40letý muž, který o víkendu ujížděl policejní hlídce. V sobotu večer ho v Bílině stavěla hlídka dopravních policistů z oddělení silničního dohledu, muž ale na znamení k zastavení nereagoval a začal zběsile ujíždět.
     Policisté ho pronásledovali po celém okrese a zároveň vysílačkou požádali o pomoc další hlídky. Ve Štěpánově vytvořili bílinští policisté na silnici zátaras, muž ho ale objel a najel na policistu, který v poslední chvíli stačil uskočit, aby ho řidič nepřejel. Policista v souladu se zákonem použil služební zbraň a vozidlu prostřelil zadní pneumatiku, muž ale přesto dál ujížděl a bezohlednou jízdou, při které ohrožoval další účastníky silničního provozu, pokračoval až do Razic.
     Tam policisté Speciální pořádkové jednotky přes silnici postavili služební vozidlo, muž do něj ale naboural a ujížděl dál. Při nárazu došlo k poškození závěsu předního kola jeho vozidla a chvilku poté havaroval. Bezohledný řidič byl zadržen, policisté zjistili, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel a navíc měl pozitivní drogový test.
     Muž byl obviněn z trestných činů násilí proti úřední osobě, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Vzhledem k tomu, že byl letos v únoru pravomocně odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody a zákazu řízení všech motorových vozidel za řízení pod vlivem alkoholu a i přesto v dubnu způsobil dopravní nehodu, byl kvůli důvodnému podezření, že by na svobodě dál porušoval legislativu podán podnět k jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval. Na soudní líčení bude muž čekat za mřížemi, v případě odsouzení mu hrozí až šestileté vězení.
Honička skončila havárií.mp3 
 
Další vymyšlená loupež
     Minulý týden jsme informovali o ženě, která si vymyslela loupežné přepadení (o případu ZDE). Včera kriminalisté odložili další případ vymyšlené loupeže, tentokrát údajné přepadení oznámil 22letý muž. V polovině května se obrátil na policisty s tím, že byl ve večerních hodinách přepaden několika mladíky, z nichž jeden mu měl přiložit na břicho vystřelovací nůž a pod pohrůžkou jeho použití ho donutit k vydání peněženky s doklady a necelými třemi tisíci.
     V průběhu vyšetřování však vyšlo najevo, že se skutek neodehrál tak, jak ho oznamovatel popsal. Byl proto předvolán k další výpovědi, při které se pod tíhou důkazů přiznal, že si loupež vymyslel. Ve skutečnosti si peněženku během úklidu auta položil na střechu a z místa odjel. Až později zjistil, že peněženku ztratil, rozhodl se proto oznámit přepadení, protože se domníval, že mu policie vystaví nové doklady a on tak ušetří na poplatcích. Po několika týdnech vyšetřování, během kterého policisté zbytečně plýtvali silami i prostředky, tak bude případ odložen.
 
Vykradl tři auta
     Policisté během pouhého jednoho dne dopadli zloděje, který v Teplicích v noci z neděle na pondělí vykrádal zaparkovaná auta. Má na svědomí vloupání do nejméně tří vozidel, s pomocí bezpečnostního kladívka rozbíjel boční okénka a následně auta prohledával.
     Ve dvou nenašel nic cenného, ze třetího si odnesl navigaci za necelých šest tisíc, poškozením vozidel způsobil oznamovatelům škodu přes dva a půl tisíce korun. Muže, který se vrátil v listopadu loňského roku z vězení, kde si odpykával trest za loupež, může soudce poslat zpátky za mříže až na tři roky.
 
Ukradl kabely i motor
     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí 37letému recidivistovi, kterého zadrželi policisté z Krupky. Je důvodně podezřelý, že na konci května ve dvou po sobě následujících dnech odcizil z lanové dráhy vedoucí z Krupky na Komáří vížku několik metrů měděných kabelů, které následně prodal do sběrny.
     Kromě toho má na svědomí i krádež motoru z míchačky na beton, kterou měl majitel postavenou na zahradě v Bohosudově. Po překonání plotu vnikl na pozemek a z míchačky demontoval elektromotor, škoda byla vyčíslena na čtyři tisíce korun. Motor se policistům podařilo zajistit a vrátí se majiteli, pachateli hrozí v případě odsouzení až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 10. 6. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem