Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Internetová podvodnice

LITOMĚŘICE – Nabízela neexistující výhry; Odjel na kole; Ze sloupů zmizely kabely 

Na aukčním portálu v síti internet nabízela neexistující zboží formou výhry 40letá žena z Litoměřicka. Virtuální peníze tzv. „dukáty“ si mohli poškození nakoupit za skutečné peníze ve stanoveném časovém limitu, aby získali výhru. Tato výhra však neexistovala! Poškození tímto způsobem přišli o své finance, aniž by kdokoliv z nich získal nabízené zboží. Podvodným jednáním podezřelá žena získala několik desítek tisíc korun, konečná částka je předmětem dalšího šetření. Podle trestního zákoníku může být žena potrestána odnětím svobody v délce trvání od dvou do osmi let.
 

Odjel na kole
V noci na úterý se vloupal neznámý pachatel do rodinného domu v Roudnici nad Labem. Po násilném vniknutí do přízemí domu prohledal všechny místnosti. Dále vstoupil do patra domu, kde byl vyrušen majitelkou domu, kterou probudil. Při útěku z domu stihl ještě odcizit jízdní kolo, na němž odjel. Vloupáním a odcizením kola způsobil neznámý pachatel škodu ve výši 30 tisíc korun. Roudničtí policisté po neznámém pachateli pátrají pro podezření z trestných činů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. V případě dopadení mu hrozí až tříleté vězení.
 

Ze sloupů zmizely kabely
Tento týden přijali roudničtí policisté oznámení o krádeži elektrických kabelů ze sloupů el. vedení. Neznámý pachatel demontoval 150m kabelů přímo ze sloupů nedaleko obce Lounky. Škoda je vyčíslena na 8 tisíc korun. Pokud se podaří pachatele dopadnout, bude se před soudem zodpovídat z přečinu krádeže.
 

Pro barvu do chaty
Do rekreační chaty v zahrádkářské kolonii u Litoměřic se vloupal neznámý pachatel. Po sešlapání oplocení na pozemek vnikl po rozbití skleněné výplně okna do chaty. Kromě zahradního nářadí odnesl přímotop a zde uskladněné nátěrové hmoty. Majitel objektu předběžně vyčíslil škodu na 21 tisíc korun, případ je vyšetřován jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

16. 1. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem