Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jezdil i když neměl

CHOMUTOV - Zákaz řízení není radno porušovat 

Ukradená loď
V Kadani, u slalomového vodního kanálu Střelecký ostrov si 37letý muž z Prahy odložil kajak modré barvy, společně s pádly. Jistě netušil, že během hodiny a půl změní majitele. Než se vrátil zpět, loď za 14 tisíc korun byla pryč. Policisté teď pátrají po zloději i na vlnách okolních řek, protože se dopustil trestného činu krádeže.
 
Plechy v tahu
Horkovod od obce Ahníkov, směrem k elektrárně Prunéřov se stal terčem „sběratelů“ kovů. Ti z jeho pláště sundali a odvezli celkem 16 pozinkovaných plechů za 12 tisíc korun. Jednalo se o tabule 4x1 metr, takže pozornost policistů se soustředí do provozoven, kde tyto věci vykupují. Poberta, případně i s kumpány se dopustili trestného činu krádeže a strážci zákona sbírají střípky důkazů, aby mohli dopadnout viníka.
 
Přes zákaz řídil
Policejní hlídka v Chomutov, ulici Václavská zastavila nad ránem řidiče VW Golf. Ten se zřejmě domníval, že nad ránem unikne bedlivému oku hlídky ve městě. Bohužel se mýlil. Pokud by měl vše v pořádku, nic mu nebránilo pokračovat v cestě. Realita však byla jiná. Muž z Chomutova, který před měsícem oslavil své 34 narozeniny, má vysloven zákaz řízení do září roku 2011. To v praxi znamená, že nesmí usednout za volant. Přesto řídil, takže ještě tentýž den mu policisté sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.    
 
nprap. Bc. Petr Procházka
21. 7. 2010

 

vytisknout  e-mailem