Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jízdní kola jsou v kurzu

LITOMĚŘICE – Další dvě horská kola odcizena v Lovosicích a další info…  

 

Jízdní kola jsou v kurzu
Ve středu policie informovala o krádeži jízdního kola, které zloděj ukradl v suterénu panelového domu v Litoměřicích. Kvůli tomu vypáčil celé vstupní dveře. Jednalo se o trackové kolo za více než 10 000 Kč. V tomto dni však  přijala další trestní oznámení týkající se krádeže dvou horských kol. Tentokrát si pro ně pachatel došel do sklepa panelového domu v Lovosicích. Vyrazil vstupní dveře a odcizil z kolárny horská kola v celkové hodnotě 14 500 Kč. Ke krádeži se uchýlil v nočních hodinách z úterka na středu. Policie i tento případ šetří jako podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody.
 

Zloděj ukradl auto za 3 500 Kč
Na svoji neopatrnost doplatil v pondělí odpoledne majitel osobního automobilu zn. Ford Fiesta. Ponechal ho totiž bez zajištění v Třebívlicích na ulici a odběhl si nakoupit. Pět minut stačilo zloději na to, aby vůz nastartoval a odjel. Řidič totiž ve vozidle ponechal klíče. Pachatele neodradila od krádeže ani skutečnost, že se jednalo o vůz v hodnotě 3 500 Kč. Ve věci se jedná o podezření z přečinu krádeže a policie po pachateli i vozidle pátrá.
 

Z auta ukradl brašnu s notebookem
Občané by neměli ve svých automobilech ponechávat cenné předměty. Na svoji neopatrnost totiž mohou doplatit stejně jako mladý muž, který zaparkoval svůj automobil ve středu odpoledne ve Vědomicích u areálu Pod Lipou a poté se od něho na několik hodin vzdálil. V zavazadlovém prostoru si ponechal brašnu s notebookem a svazek klíčů. Když se ve večerních hodinách k automobilu vrátil, uviděl poškozený zámek na dveřích u řidiče. Po prohledání vozidla zjistil, že mu byly věci odcizeny. Pobuda čelí podezření z přečinu krádeže vloupáním. Mladému muži způsobil škodu 17 500 Kč.

 

Dobré zabezpečení chatu uchránilo před zlodějem
Do zahradní chaty v Žitenicích se v několika uplynulých dnech pokusil dostat dosud neustanovený lapka. Dveře i okna však byla dostatečně zajištěna a zloděj se dovnitř nedostal. Zanechal po sobě částečně poškozené vstupní dveře a rám okna. Majiteli vznikla škoda 2 000 Kč.

 

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 25. srpna 2011
 

vytisknout  e-mailem