Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

K přepadení nedošlo

CHOMUTOV - Svezl se v cizím autě, Vloupl se do chaty.... 

K přepadení nedošlo
Koncem července letošního roku oznámila žena na policii v Chomutově, že byla ve večerních hodinách napadena neznámým mužem. Muž jí měl udeřit pěstí do obličeje a odcizit jí peněženku a pouzdro s doklady, které držela v ruce. Po napadení žena nevyhledala lékařské ošetření. Následným šetřením policistů a z výpovědí svědků vyšlo najevo, že k žádnému napadení nedošlo, žena byla v době údajného přepadení silně podnapilá a nikdo ji nenapadl ani neokradl.
 
Svezl se v cizím autě
Nepozornosti využil muž, který prováděl zednické práce v jedné provozovně v Klášterci nad Ohří a z chodby odcizil klíče od motorového vozidla majitele provozovny. S vozidlem se poté povozil po Klášterci nad Ohří a pak jej zanechal odstavené. Klíče a doklady od vozidla si ponechal u sebe. 37letému muži bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu krádeže.
 
Vloupal se do chaty
Nemilé překvapení čekalo na majitele chaty na Chomutovsku, když po delším čase přijeli  a zjistili, že ji navštívil zloděj, který si odnesl elektroniku a různé nářadí. Policistům se následně podařilo vypátrat pachatele. T trestných činů krádeže a porušování domovní svobody obvinili 31letého muže z Chomutova.
 
Nájem nezaplatila
Důvěřivosti ženy z Klášterce nad Ohří využila 32letá místní obyvatelka. Protože se o nemocnou nějaký čas starala, přijala od ní ve třech případech finanční hotovost na zaplacení nájmu. Ten však neuhradila a peníze utratila. Kromě toho sebrala poškozené z peněženky i hotovost , kterou obdržela jako sociální dávku. I tyto dva tisíce utratila. Celkem si takto pachatelka ponechala téměř 21 tisíc korun. Případ již vyšetřuje místní oddělení policie, za trestný čin zpronevěry hrozí pachatelce až dvouletý pobyt ve vězení.  
 
Trojlístek pachatelů dopaden
Během prázdnin se kdosi vloupal do budovy kulturního domu v jedné obci na Chomutovsku. Nic sice nebylo odcizeno, protože pachatele v činnosti vyrušili místní obyvatelé. Vzali proto nohy na ramena a z místa utekli. Policistům netrvalo dlouho a zjistili, že uvedené vloupání má na svědomí trojice mladíků ve věku 14 a 17 roků. Oprava poškozeného zařízení bude obec stát nejméně 14 tisíc korun. Případ nadále šetří policie.
 
Chomutov 15.9.2010
   
 

vytisknout  e-mailem