Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kapesní zloděj

LITOMĚŘICE – Zadržen i s kořistí; Přišla o peněženku; Šel po osvětlení 

V pátek ve večerních hodinách okradl 23letý muž poškozeného před barem ve Štětí. Vytáhl mu ze zadní kapsy kalhot peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady a z místa činu utekl. Jednalo se o „známou firmu“, proto policisté lapku zanedlouho dopadli i s kořistí. Policejní inspektor dotyčnému ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže.
 

Přišla o peněženku
Podobný případ řešili libochovičtí policisté v sobotu v nočních hodinách. V restauračním zařízení si jedna z návštěvnic odložila svou kabelku s osobními věcmi u baru a věnovala se zábavě. Toho využil neznámý lapka, který v nestřeženém okamžiku sáhl do kabelky pro peněženku. Kromě peněženky přišla poškozená o finanční hotovost, osobní doklady a platební kartu. Libochovičtí policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po pachateli pátrají.
 

Šel po osvětlení
O víkendu přijali policisté oznámení o vloupání do sušárny chmele u obce Liběšice. Neznámý pachatel vnikl po odstranění části oplocení do areálu sušárny, kde po násilném překonání zámku dveří vnikl do samotného objektu. Objekt prohledal a odnesl si skoro 4 desítky kusů elektrického osvětlení. Škoda je předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun.
 

Platit se jim nechtělo
Dva případy krádeží v nákupních centrech zaznamenali policisté o víkendu.
V sobotu si do svých svršků uschovala džemy a čokolády 27letá žena ve Štětí. Po projití pokladnou bez placení byla zadržena ostrahou a předána do rukou policistů.
Druhý případ byl oznámen v neděli z Roudnice nad Labem. V tomto případě se pokoušela 26letá žena pronést pokladnou bez placení cukrovinky za 400 korun. Také ona musela zboží vrátit a následovat policisty na místní oddělení.
Policisté v obou případech zjistili, že tyto ženy mají s nezákonnou činností bohaté zkušenosti, pro trestný čin krádeže jim hrozí až tříleté vězení.
 

19. 11. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem