Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Klukovi uloupil bicykl

LOUNY - Byl obviněn z loupeže... 

V neděli, mezi 19. a 20. hodinou, se na panelové cestě pod bývalým masokombinátem v lounské Říční ulici odehrála loupež. Dopustil se jí 20letý mladík, který se násilným způsobem zmocnil jízdního kola. K tomuto trestnému činu došlo poté, co uvedeným místem projížděl na bicyklu 16letý hoch a dotyčný aktér jej zastavil. Chtěl po něm cigarety. Následně do poškozeného strčil takovou silou, že spadl z bicyklu na zem. Toho momentu lupič využil a treckingové kolo zn. Merida v hodnotě 12 000 Kč mu odcizil. Zároveň poškozenému hrozil zabitím, pokud jej bude pronásledovat. Oloupený hoch naštěstí při útoku neutrpěl žádné zranění. Policisté krátce po spáchání loupeže pachatele dopadli a již ho obvinili. Umístili jej do policejní cely a podali na něj podnět k návrhu na vzetí do vazby. Obviněný aktér stačil kolo prodat za 3 500 Kč do jedné zastavárny.

Zloděj kradl, když pracovala na zahrádce

V bytě, jehož vstupní dveře byly pouze zabouchnuté, kradl v minulých dnech dosud nezjištěný pachatel. K události došlo v jednom domě činžovního typu v Pražské ulici v Žatci v době, kdy poškozená odešla pracovat za dům na zahrádku. Zřejmě v tu dobu se zloděj dostal do neuzamčeného domu a následně i bytu, z kterého odcizil dvě peněženky. Ty naštěstí byly bez finanční hotovosti, ale nacházely se v nich všechny osobní doklady. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Po zloději pátrají. 

Seniorce ukradli z bytu šperky

Policisté šetří případ krádeže starožitných zlatých a stříbrných šperků 78leté ženě z Loun. Věci jí měly zmizet v průběhu uplynulých několika týdnů z nezajištěné skříňky v ložnici rodinného domu. Hodnotu šperků vyčíslila poškozená na 78 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Řídil opilý

Opilého řidiče stavěla policejní hlídka v nočních hodinách na silnici mezi obcemi Černčice a Kryry na Podbořansku. Když mu policisté dali poprvé dýchnout, přístroj ukázal hodnotu 1, 91 promile alkoholu. Při opětovném měření mu policisté naměřili 1, 81. Řidiči byla zakázána další jízda a po vystřízlivění mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Další zprávy vyjdou ve čtvrtek 15. července!  

Louny, 13. července 2010

vytisknout  e-mailem