Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kontroly motorkářů pokračují

CHOMUTOVSKO - Za porušení předpisů hrozí mnohdy citelné tresty. 

Další akce zaměřená na motorkáře, kteří svým počínáním porušují předpisy, se uskutečnila minulý týden v Chomutově.

Stejně jako předchozí opatření, které se na Chomutovsku konalo koncem srpna (informovali jsme zde), i toto bylo uskutečněno na základě podnětů občanů. Ti si stěžují, že zejména řidiči motokrosových strojů a čtyřkolek porušují zákony a svými jízdami poškozují lesy, lesní cesty, pole apod. Tito nezodpovědní řidiči navíc k jízdě po pozemních komunikacích užívají často stroje, které nesplňují zákonem požadované podmínky.  

Policisté se na základě získaných poznatků na zmíněné motorkáře zaměřili a následně provedli jejich silniční kontrolu. Při ní zjistili několik porušení zákona.

Jeden řidič motokrosového speciálu jel po pozemní komunikaci s motocyklem, jehož tabulka registrační značky byla poškozená, takže byla znemožněna nebo podstatně ztížena její čitelnost. Technický stav motocyklu navíc neodpovídal podmínkám pro provoz po pozemních komunikacích. Jeho prohřešek byl oznámen k projednání ve správním řízení, ve kterém hrozí pokuta od pěti do deseti tisíc korun a zákaz řízení motorových vozidel až na jeden rok.

Dalších pět řidičů motocyklů užilo k jízdě stroj, který nesplňoval podmínky k provozu na pozemních komunikacích. Přestupky těchto pěti cizinců vyřešili policisté na místě uložením pokut.

Jízdu zaznamenala palubní kamera z policejního vozidla, jejíž sestřih naleznete pod zprávou, stejně jako fotografie z akce.

https://www.youtube.com/watch?v=74FKR5EbQmM&feature=youtu.be

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 8. září 2020

Odkazy do noveho okna

foto z akce

foto z akce 

Detailní náhled

foto z akce

foto z akce 

Detailní náhled

foto z akce

foto z akce 

Detailní náhled

foto z akce

foto z akce 

Detailní náhled

foto z akce

foto z akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem