Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krade se opravdu všechno

TEPLICE - Chtěl sloupek, nebo zrcadlo? 

Krade se opravdu všechno
     V katastru obce Bžany odcizil neznámý lapka kovový sloupek, na kterém bylo upevněno dopravní zrcadlo, které sloužilo řidičům k lepšímu rozhledu při vjezdu do nepřehledné křižovatky. Zda pachatel zatoužil pouze po kovových částech, které chce prodat do sběrny, nebo si chce někdo vyzdobit svůj příbytek netradičním zrcadlem, bude jasné až v případě, že se zloděje podaří dopadnout. Vzhledem k tomu, že společně se zrcadlem zmizel i zabetonovaný sloupek, téměř sedmitisícovou škodu má s největší pravděpodobností na svědomí ziskuchtivý sběrač kovů.
 
Nepříjemné překvapení
     Majitele rekreačního objektu na Cínovci čekalo včera nepříjemné překvapení. Když po dvou týdnech přijel na svou chatu, tak zjistil, že se mu do ní vloupal neznámý zloděj. Ten si s sebou odnesl nejen křovinořez, motorovou pilu a televizor, ale také peřiny, povlečení a židle. Celková škoda přesáhla částku 30 tisíc korun, policisté po pachateli i odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
Zmizelo nářadí i lešení
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Domaslavicích vloupal do novostavby rodinného domu. Po násilném překonání okna vnikl do objektu, ze kterého následně odcizil elektrické ruční nářadí a část lešení. Poškození vyčíslili celkovou škodu na 46 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.
 
Kamion na suchu
     Pohonné hmoty za 36 tisíc korun odcizil neznámý pachatel z nákladního vozidla, které v noci parkovalo poblíž obce Bílka. Zatímco řidič spal v kabině kamionu, zloděj z nádrží tahače a návěsu s mrazicím boxem odčerpal téměř tisíc litrů motorové nafty. Policisté případ prošetřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení maximálně dva roky za mřížemi.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K dopravní nehodě došlo dne 3. října 2012 v 17:15 hodin v Teplicích, ul. Spojenecká. Do vozidla Škoda Octavia, jehož řidič dával při odbočování vlevo přednost protijedoucím vozidlům, zezadu narazil neustanoveným motorovým vozidlem neznámý řidič a z místa bez zastavení ujel, aniž by si splnil svou zákonnou povinnost danou mu účastí na dopravní nehodě.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 10. 10. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 
 

vytisknout  e-mailem