Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež elektřiny

LOUNY - Škoda přesahuje osm tisíc korun. 

Z trestného činu krádeže sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření 27leté ženě ze Žatce. Dotyčná neoprávněně odebírala z odběrného místa na jedné žatecké adrese elektřinu, ačkoli neměla se společností uzavřenou smlouvu. Nezákonně tak spotřebovala bezmála 2000 kWh, čímž poškozené firmě způsobila škodu za 10 000 Kč. Podezřelé ženě podle trestního zákoníku hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Do sklepa pro brusle

Koncem minulého týdne se vloupal do sklepa jednoho obytného domu v Podbořanech dosud neznámý pachatel. Vykopl plastové okno sklepních prostor, které bylo otevřené na ventilaci, a vnikl dovnitř. Odcizil troje kolečkové brusle a různé pracovní nářadí. Svým jednáním tak způsobil škodu za celkem 15 400 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

Požár slámy u sedmičky

Policisté a hasiči vyjížděli v neděli brzy ráno k požáru slámy, která zahořela u silnice I/7 u odbočky na obec Seménkovice. Oheň pohltil celkem 28 kusů balíků o celkové váze 14000 kg. Likvidovaly jej jednotky HZS Louny a Postoloprty. Předběžná škoda byla vyčíslena na cca 17 000 Kč. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Okolnosti a příčiny požáru jsou nyní předmětem dalšího šetření.

Vykázání v Kryrech

V neděli odpoledne byli policisté přivoláni do jednoho bytu v Kryrech na Podbořansku, kde měl 42letý muž napadat svoji družku. Jelikož se jednalo o opakovaný útok, který se stupňoval a ohroženou osobou byly kromě uvedené ženy i tři její děti, přistoupili policisté k vykázání agresora ze společného obydlí na dobu 10 dnů. Vyrozuměli Intervenční centrum v Ústí nad Labem a vykázanou osobu poučili o svých právech a povinnostech. Poškozenou seznámili s možnostmi využití psychologických, sociálních a dalších služeb v oblasti pomoci obětem domácího násilí. Jedná se již o 14 vykázanou osobu od začátku tohoto roku v lounském okrese.

Ukradl klíče a s vozidlem odjel

Do areálu jedné firmy na Lounsku vnikl o víkendu dosud nezjištěný pachatel. Násilím překonal vstupní dveře do kanceláře vedoucího a ze stolu odcizil klíče od firemního vozidla zn. Škoda Fabia. Uvedený vůz následně odcizil z tamní neuzamčené garáže, rozrazil s ním železnou bránu vyplněnou pletivem a z areálu firmy ujel. Způsobená škoda přesahuje 100 000 Kč. Po vozidle i pachateli policie pátrá.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 24. listopadu 2014  

 

vytisknout  e-mailem