Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež se mu nepovedla

TEPLICKO - Poškozený zloděje poznal; Úvěrové podvody; Dávejte pozor na své věci! 

 

Krádež se mu nepovedla

     Z přečinu porušování domovní svobody se bude zodpovídat 37letý muž, který v Krupce ukradl bourací kladivo. Podezřelý včera po poledni vnikl do chodby rodinného domu, kde nebyly zamčené dveře a vzal z ní bourací kladivo v hodnotě 1500 korun. Když z místa činu odcházel, přistihl ho majitel nemovitosti, a tak zloděj lup zahodil a dal se na útěk. Měl ale smůlu, protože poškozený muže, který bydlí ve stejné lokalitě, poznal, a pro policisty pak bylo otázkou krátké chvíle, než muže vypátrali a převezli na služebnu, kde se k činu doznal. Tvrdil, že byl opilý a chtěl ukrást něco, co by mohl zpeněžit, což ho může stát až dva roky svobody.

 

Úvěrové podvody

     Desetitisícový dluh a navíc hrozba až dvouletého vězení, to je důsledek jednání 51leté ženy, která uzavřela se společností poskytující nebankovní půjčky smlouvu o spotřebitelském úvěru s limitem deset tisíc korun, ze kterého obratem vyčerpala osm tisíc na nákup notebooku. Nejen, že dosud neuhradila ani jednu ze smluvených splátek, navíc ve smlouvě uvedla nepravdivé a hrubě zkreslené informace o svých příjmech, výdajích a závazcích, zejména nepravdivě uvedla, že na její osobu není evidována žádná exekuce a nemá žádné jiné splátky. Tím se dopustila přečinu úvěrového podvodu, ze kterého jí bylo včera sděleno podezření.

     Ze stejného přečinu byl obviněn také 48letý muž, který zažádal prostřednictvím prodejce o úvěr na nákup zboží od firmy prodávající kuchyňské i další potřeby a při sjednávání smlouvy uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání, také on se s placením odebraného zboží v hodnotě téměř 42 tisíc korun „netrápil“ a hrozí mu tak až dva roky za mřížemi.

 

Dávejte pozor na své věci!

     Přes opakovaná varování policistů i preventivní akce, během kterých jsou lidé upozorňováni, aby byli během nákupů a ukládání zboží do aut obezřetní, jsme zaznamenali další případ, kdy došlo k okradení ženy, která si byla včera nakoupit v teplickém supermarketu. V nákupním vozíku si nechala tašku, ve které měla kromě firemních tiskopisů také finanční hotovost přes čtyřicet tisíc korun. I přes značnou sumu, kterou v tašce měla, si nedávala dostatečný pozor a neznámý pachatel jí v nestřeženém okamžiku v průběhu nákupu, nebo nakládání věcí do auta, tašku odcizil. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky vězení.

 

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo v době od 6:00 do 14:00 hodin dne 17. června 2016 v Krupce, ul. Sídliště na parkovišti před domem č. p. 569. Neznámý řidič neustanoveného vozidla poškodil zaparkovaný osobní automobil Peugeot tmavě modré barvy a z místa nehody ujel, aniž učinil opatření daná zákonem. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

 

 

30. 6. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem