Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež ve firmě

CHOMUTOV - Před hlídkou neutekl, Pil a pak řídil.... 

Krádež ve firmě
Dva muži ve věku 32 a 36 let se domluvili na krádeži v areálu společnosti ve Vrskmani. Z kontejneru na kovový odpad vzali bronzové ozubené kolo převodovky, rozřezali ho na čtyři menší kusy a v zavazadlovém prostoru osobního vozidla vyvezli z firmy. Součástku chtěli prodat ve sběrně druhotných surovin a o získané peníze se rozdělit. Uskutečnit záměr se jim nepodařilo, neboť byli zadrženi při silniční kontrole policejní hlídkou z Jirkova. Na oba pachatele čeká obvinění z krádeže, stejnému obvinění se nevyhne ani další muž – 69letý vrátný podniku, který o jejich jednání věděl. Firma vyčíslila škodu na téměř 25 tisíc korun.
 
Před hlídkou neutekl
Jirkovští strážníci kontrolovali v místním baru 27letého muže. V nestřeženém okamžiku jim však muž utekl a tak začalo pronásledování. Do něj se zapojila i hlídka jirkovských policistů a společně muže zadrželi. Klad však odpor a snažil se utéct. Jeho jednání zklidnila až pouta na rukách. Provedená dechová zkouška prokázala, že muž je pod vlivem alkoholu, přístroj naměřil 1,55 promile alkoholu v dechu. Proč se muž snažil zmizet policisté záhy zjistili. Na podezřelého vydala soudkyně Okresního soudu v Chomutově příkaz k zatčení.
 
Pil a pak řídil
Peněžitý trest nebo až roční pobyt ve vězení to jsou tresty, které hrozí 26letému muži z okresního města. Dopravní policisté muže zadrželi v době, kdy se svým vozidlem projížděl ulicí Žižkova v Jirkově. Provedené dechová zkouška potvrdila, že muž před jízdou pil. Přístroj naměřil 1,71 a1,75 promile alkoholu v dechu. Ve věci bude vedeno zkrácené přípravné řízení, pachateli bylo sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Potrestání neuniknou
Klášterečtí policisté zadrželi dva muže krátce po krádeži. Pachatelé ve věku 27 a 33 let překonali oplocení místní firmy a vnikli na pozemek. Svůj lup – trubky přehodili přes plot a snažili se je odnést pryč. Při vyšetřování policisté zjistili, že na staršího z dvojice pachatelů vydal Okresní soud Chomutov příkaz k zatčení pro spáchanou loupež. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Poprali se na ulici
Vzájemné napadení mezi skupinou pěti lidí řeší chomutovští policisté. Před domem na Dukelské ulici se poprali tři muži ve věku 22, 23 a 39 let. Pozadu nezůstaly tentokrát ani ženy, do rvačky se zapojily dvě ve věku 55 a 31 let. Nejdříve se všichni pohádali a pak došlo i na fyzické napadení.  Dva z nich utrpěli zranění, která si vyžádala ošetření u lékaře, pracovní neschopnost nebyla vystavena. Co bylo příčinou celého incidentu vyšetřují policisté, skutek byl vyhodnocen jako výtržnictví.
 
Na útěku dopaden
17letý mladík z Chomutova utekl před časem z výchovného ústavu a pohyboval se na různých místech republiky. Pátrání po hledaném bylo úspěšné, policisté mladíka kontrolovali na silnici poblíž Střezova. Byl zadržen a po nebytných úkonech předán pracovníkovi ústavu, který ho odvezl nazpět. Z výše uvedených důvodů mohlo být pátrání po hledaném ukončeno.
 
19. září 2011
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem