Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež věcí z chaty

CHOMUTOV - Auto není trezor, V kuchyni sebral peníze a telefon.... 

Z chaty zmizely věci
Z krádeže je podezřelá 41letá žena z okresního města. Jako bývalá manželka poškozeného vznikla do společné chaty v Loučné pod Klínovcem a odvezla odtud věci za téměř 81 tisíc korun. Elektronika, lůžkoviny nádobí a další věci si bývalý manžel pořídil již v době po rozvodu, byly tedy v jeho osobním vlastnictví. Skutek šetří policisté z Vejprt.
 
Auto není trezor
Odložená bunda na sedadle řidiče nejspíše zlákala neznámého pachatele ke krádeži. Auto nechala majitelka zaparkované v Klášterci nad Ohří poblíž autobusového nádraží. Kromě peněženky zmizely i energetické nápoje a basa na pivo. Celková škoda se vyšplhala na 8 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
V kuchyni sebral peníze a telefon
Teprve 18letý mladík z Chomutova kradl v rodinném domě v Otvicích. Využil skutečnosti, že měl volný přístup ke klíčům, vstoupil do domu a z kuchyně sebral finanční hotovost.Z další místnosti pak sebral mobilní telefon. Celkovou škodu majitel stanovil na necelých 6 tisíc korun. Na pachatele čeká obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
O lup se podělili
Policisté z Kadaně pátrali po totožnosti útočníků, kteří v Chomutovské ulici napadli na začátku října procházejícího muže. V okamžiku, kdy poškozený otevíral vchodové dveře u panelového domu do něj strčili, až upadl na zem. Z kapsy mu odcizili peněženku s hotovostí ve výši 2500 korun. Policisté zjistili, že skutek spáchala dvojice mužů ve věku 22 a 26 let. O lup se rovným dílem podělili. Policisté dále zjistili, že mladší z pachatelů kradl již na začátku září. Tehdy se svým společníkem – 23letým mužem vnikli neuzamčenými dveřmi do lékárny. Odnesli různé léky, peníze, platební poukázky a další věci. Škoda se vyšplhala na 110 tisíc korun. Pachatelé byli obviněni z loupeže a krádeže. Za 26letým mužem obvinění putovalo do vazební věznice v Litoměřicích, kde se v současné době nachází z důvodů spáchání jiné trestné činnosti, 23letý muž byl po obvinění propuštěn na svobodu a 22letý muž skončil v policejní cele, neboť byl na něj podán návrh na vzetí do vazby. V současné době se muž nachází ve vazební věznici v Litoměřicích.  
 
Napadl známého
Na 37letého muže z okresního města čeká obvinění z výtržnictví. Při návštěvě bytu v Hornické ulici se totiž pohádal s dalším mužem a po slovní přestřelce začaly vzduchem létat rány. Při útoku došlo k rozbití dioptrických brýlí a k poškození zubní náhrady napadeného. Škoda dosáhla na 3500 korun. Za uvedený trestný čin může soud poslat pachatele až na dva roky do vězení. 
 
Pomáhala vyrábět drogy
Na konci listopadu provedli chomutovští policisté v bytě a garáži ve Sluneční ulici domovní prohlídku. Získali totiž poznatky, že se zde vyrábí drogy. Na místě zadrželi 46letého muže a 45letou ženu. Oba dva byli již v minulosti odsouzeni za nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Žena, bývalá učitelka základní školy, pak v letech 2005 a 2009. V obou případech odcházela od soudu s podmínečným trestem. Naposledy ženu obvinili liberečtí policisté 4. října 2011, kdy byla zadržena při převážení léků, které slouží k výrobě zakázaných látek. Léky vezla z Polska osobním automobilem. I tehdy byla propuštěna na svobodu. Při domovní prohlídce nalezli policisté nejen 3600 kusů tablet léků, z nichž se drogy vyrábí, ale i hotovost ve výši 56 tisíc korun. Věci zdržené na místě byly zaslány ke znaleckému zkoumání. Pachatelé byli obviněni z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a na státní zastupitelství byl podán návrh na jejich vzetí do vazby. Na příkaz soudce Okresního soudu Chomutov byl muž eskortován do vazební věznice v Litoměřicích, jeho spolupachatelka byla propuštěna ze zadržení.
 
9. prosince 2011
nprap. Marie Pivková
Odkazy do noveho okna

domovní prohldíka

domovní prohldíka 

Detailní náhled

domovní prohldíka

domovní prohldíka  

Detailní náhled

domovní prohlídka

domovní prohlídka 

Detailní náhled

domovní prohlídka

domovní prohlídka  

Detailní náhled

domovní prohlídka

domovní prohlídka 

Detailní náhled

domovní prohlídka

domovní prohlídka  

Detailní náhled

domovní prohlídka

domovní prohlídka  

Detailní náhled

domovní prohlídka

domovní prohlídka  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem