Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeže jízdních kol objasněny

TEPLICKO - Má je na svědomí dvojice mužů; Nechat auto bez dozoru se mu nevyplatilo... 

Krádeže jízdních kol objasněny
     V uplynulých měsících zaznamenali policisté v teplickém okrese několik krádeží jízdních kol. V lednu přišel o dvě horská kola cyklista z Dubí. Tomu se někdo vloupal do kůlny na zahradě, odkud mu zmizela dvě kola v hodnotě 10 tisíc korun. Další podobný případ se odehrál v březnu také v Dubí, kdy ze zahradního přístřešku někdo odcizil dvě horská kola, dvoje běžecké lyže a dva snowboardy.
     Dobrou operativní činností policistů se podařilo tyto krádeže objasnit.  Na svědomí je má dvojice mužů ve věku 32 a 45 let. Těm navíc byly „přišity“ další skutky. Ze sběrny v Teplicích zcizili měděný šrot a z prodejny v Dubí potraviny. Oběma bylo sděleno obvinění z krádeže a vzhledem k jejich bohaté kriminální minulosti byl podán návrh na vzetí do vazby.  

Nechat auto bez dozoru se mu nevyplatilo
     O mobilní telefon přišel řidič z Chomutova, který tankoval na jedné z bílinských čerpacích stanic. Na chvíli se vzdálil od tankovacího stojanu, ale u svého auta nechal otevřené okénko. Toho využil kolemjdoucí muž, který si všiml, že na palubní desce leží mobilní telefon a odcizil ho. Díky kamerovému systému a dobré místní znalosti bílinských policistů se z krádeže podařilo usvědčit 25letého lapku, kterého policisté dobře znají. Několikrát už ho za podobné skutky řešili a byl za ně i odsouzen. Za opakované spáchání krádeže mu hrozí v případě uznání viny až tříletý trest odnětí svobody. 

7. března 2022
por. Bc. Ilona Gazdošová
oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje  

vytisknout  e-mailem